GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz!

Gezgin Fest Van, valilik kararıyla iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz!

Gezgin Fest Van, organizasyonu, Van Valiliği'nin kararıyla iptal edilmişti. Gezgin Fest'ten, konuyla ilgili açıklama geldi.



İşte, Gezgin Fest'in o açıklaması:



Sevgili Van Halkı ve Kamuoyuna,



2018 yılında gururla yaptığımız festivalimiz Gezgin Fest Van türlü bahanelerle iptal edilmiştir. Aylardır iptal edilmeye çalışan festivalimiz için son 7 güne kadar direnmeye çalışsak da, evimizi Van Şehrine taşıyacak kadar sevdiğimiz bu topraklardan gün itibariyle çekiliyoruz.



Van Şehrinin sıcaklığını ve bizi sahiplenmesini asla ama asla unutmayacağız. Tüm şehir bu festivalin iptal edilmesini istemese de bir türlü anlamadığımız sebeplerle direnemiyor ve şehrimizden ayrılıyoruz.



Festivalimizin ilk duyurusundaki amacı hala aynıdır. Ülkemizin en güzel memleketlerinden biri olan Van ve Doğu Anadolu Bölgesini tanıtmak, bölgemize önyargısı olan yerli ve yabancı turistlerle buluşturmaktı. 2018 yılında hiçbir güvenlik sorunu olmayan ve olaysız geçen festivalimiz bölge insanı tarafından kabullenilerek Van şehrinin gururlarından biri olmuştur.



Festivalimizin en büyük amaçlarından biri bölgemizin '' güvensiz bölge '' olarak anılan bazı önyargılarını yok etmekti. Fakat festivalimiz, yıkmaya çalıştığımız bu algı hiç önemsenmeden, Van geleceği dikkate alınmadan '' güvenlik '' gerekçeleri bahane gösterilerek iptal edilmiştir. Bu iptal kararının tüm Van Sokaklarında '' Ahlak Hareketi '' adıyla sokaklarda '' Alkollü Festival İstemiyoruz '' bilboardlarının asıldığı güne gelmesi manidardır. Bölge için bir örnek diye gururla anlattığımız festivalimizin bu sene destekleneceğini hatta varsa eksikleri devletimizin/ turizm bakanlığımızın da katkılarıyla giderileceğini düşünmekteydik. Fakat 2018 yılında yıkmaya çalıştığımız önyargılar bir anda yok edilmiştir.



2018 yılında yaptığımız festivalimizden hemen sonra Gevaş Kaymakamlığıyla yapılan görüşmede desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edilmiştir. Bu görüşmeden hemen sonra festivalimizin duyuruları yapılmış ve sanatçıları açıklanmaya başlanmıştır. 4 Ay boyunca sorunsuz ilerleyen bu süreçte yasal olarak Valiliğe festivalimizin yapılacağı bildirilmiş ve görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bilet satışları devam etmiştir. Bu süreçte basına demeçler verilmiş, festival tüm bölgede tanıtılmıştır.



Dünyaca ünlü sanatçı Mohsen Namjoo' nun tüm Türkiye' de konserlerinde söylediği bir şarkı, sadece festivalimizde söylenmiş gibi linç çalışmaları başlamış, Van sokaklarında bildiri dağıtılmıştır. Toplumsal değerlere hakaret edildiği söylenen şarkıdan sonra festivalimiz o dönem Van Valiliği tarafından iptal edilmiştir. Van Valiliğimizle yapılan görüşmelerden sonra festivalimize bu sefer sözlü izin alınmıştır. Geçen seneden yapılması gerektiği söylenen bazı taleplerden dolayı yazılı iznin verilmesi gecikmiş ve ileri tarihe atılmıştır. Tüm ortaklarımızın olduğu bir görüşmede festival çalışmalarına devam edilebileceği söylenmiştir. Bu süreçte bu izin için valiliğimize teşekkür edilmiş. Basın yoluyla festivalimizin iznin verildiği yerel basında gazetelere konu olmuştur.



Durdurulan bilet satışları ve tanıtımlar aylarca sorunsuz şekilde devam etmiştir. Tüm sanatçılarımız açıklanmış, biletler satılmış, Van Gölü Ekspresi treni aylarca ve günümüz itibariyle 0 doluluk oranına ulaşmıştır. Otellerde rezervasyonlar binlerce insan tarafından tamamlanmıştır. Türkiye' nin her yerinden gelen misafirlerimiz planlarını festivalimize göre yapmış, ulusal basında konu olmuştur. Sadece Van Esnafı'na sattığımız standlarla esnafımıza katkı sağlamak amaçlanmış tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.



Hazırlık aşamasında ülkemizde yaptığımız tüm festivallerde olduğu gibi çalışmalara devam edilmiştir. O dönemde; önce Gevaş Belediye Başkanlığımızın, Gevaş Kaymakamlığımızın, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığımızın, Van Valiliğimizin bizlerden talepleri olmuştur. Bu taleplerin karşılanması için izin aldığımızdan itibaren önümüzdeki süre 35 gündür. Aşağıda paylaştığımız belgede olası eksiklerimizin tamamlanması için en geç 13 Haziran tarihine kadar tamamlanması istenmiştir. Tüm Türkiye'de 24 saat önce hazırlanan festival alanı, 20 gün önce hazırlanması talep edilmiş. Buna rağmen daha önce hiçbir festivalimizde yapmadığımızı yapıp alana tuvaletler satın alınmış, standlar konulmuştur. Festivallerimizin olmazsa olmazı olan çit, otopark, xray gibi son 1 günde yapılması gereken talepler çözüm üretilmek yerine, eksik görülerek festivalimizin iptal edilmesine sebep gösterilmiştir. Festivalimizin iptal tarihi ise taleplerin karşılanması için verilen süreden 7 gün öncedir. Olası eksiklikler için 13 Haziran'a kadar süremiz olmasına rağmen resmi tatilde festivalimizin iptali açıklanmıştır.



Festivalimizin sanki sadece ticari bir oluşum gibi görülmesi ise ayrı üzmüştür. Yüzlerce insanın çalışması, binlerce insanın mağduriyeti önemsenmemiştir. 2018  yılında sadece Van Ekonomisine 39 milyon TL katkısı olan festival boyunca öncelikle Gevaş olmak üzere tüm Van Esnaf'ına faydalı olmaya çalışılmıştır. Van ticaretine ve esnafına katkısını arttırmaya çalıştığımız festivalimiz için görüşmeleri yaptığımız STK yetkililerinin yanımızdan kalkıp 15 dakika sonra görmedim, duymadım, bilmiyorum açıklaması ise bizleri derinden üzmüştür.



Geçen sene ciddi emeklerle festivalin olmasında büyük uğraşları olan Gevaş Kaymakamlığımıza, alanda çok zor şartlarda çalışan tüm Jandarma Komutanlığına, Van Halkının Gönüllülerine samimiyetle teşekkür ederiz.



Festivalimizin olası yeni şehri Cuma günü açıklanacaktır. Bilet alan misafirlerimiz asla mağdur edilmeyecektir. İade edilmek istenen tüm biletler cuma gününden itibaren iade edilmeye başlanacaktır. Festivalin yapılması için gösterdiğimiz çabanın aynısını kimsenin mağdur olmaması için de göstereceğimizden şüpheniz olmasın.



Bizleri ailesi gibi sarıp kollayan, festivalin yapılması için elinden geleni yapan tüm Van Halkına teşekkür ederiz. İsmini sayamayacağımız kadar çok olan, bugün itibariyle boynu bükülen bu güzel halkın ileri gelenlerine ve içi kıpır kıpır gençlerine tek tek teşekkür ederiz.



Bizler ahlaki değerlerimiz nedeniyle yaptığımız yardımlardan bahsetmediğimiz için "ahlaksız" diye yaftalandık.



Keşke söylemek zorunda kalmasaydık ama



Ramazan ayında göstere göstere değil de gizli gizli verdiğimiz xxx kişilik iftardan, yüzlerce gönülden yaptığımız destekten bahsetmediğimiz için dinsiz diye bilboardlar ile yaftalandık.



Tüm festivallerin yapıldığı şehirler dururken Van'ı seçtiğimiz için "yabancı" diye yaftalandık.



Van'da hiç bahsetmediğimiz 1 Kütüphanemiz, Okullarımızda Spor Salonumuz ve Oyuncaklarına birlikte sarıldığımız çocuklarımız var.



Bizlere gösterdiğiniz samimiyeti asla unutmayacağımızı ve bu şehre çiçeklerle tekrar döneceğimizi bilmenizi isteriz.



Sevgiyle Kalın

GezginFest | Crew



GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz!GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 2GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 3GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 4GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 5GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 6GezginFest'ten flaş Van açıklaması: Çekiliyoruz! - Resim : 7


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin