Gezecek ülke kalmayınca kendi ülkesini kurdu! Slowjamastan Sultanı ülkesini anlattı: Çoğu zaman diktatörlüğüz

192 ülke gezen R Dub adlı DJ, Kendi ülkesini kurdu. Ülkesine "Slowjamastan Cumhuriyeti" adını veren DJ'in vatandaşlarının sayısı ise 500'ü aştı. Kendi parası, pasaportu olan ülkenin yönetim şekli ise şaşırttı. İşte Slowjamastan...

Google Haberlere Abone ol
Gezecek ülke kalmayınca kendi ülkesini kurdu! Slowjamastan Sultanı ülkesini anlattı: Çoğu zaman diktatörlüğüz

Kendi ülkesini kuran R Dub adlı DJ, Slowjamastan Cumhuriyeti'ni anlattı. Asıl adı Randy Williams olan radyocu, "Gidecek ülkeler bitince kendi ülkemi kurdum" ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe'nin CNN International'a dayandırdığı  haberine göre, R Dub röportajında Birleşmiş Milletler'in tanıdığı 193 ülkenin 192'sine gittiğini ve listedeki son yer olan Türkmenistan'ı da yakında ziyaret edeceğini kaydetti. ABD'nin Nevada eyaletindeki Molosya Cumhuriyeti'ne Ağustos 2021'de gezen Williams, buradan çıktıktan sonra kendi ülkesini kurmayı planlamaya başladığını ifade etti. 

Gezecek ülke kalmayınca kendi ülkesini kurdu! Slowjamastan Sultanı ülkesini anlattı: Çoğu zaman diktatörlüğüz

Williams, Ekim 2021'de Kaliforniya'da 19 bin dolara satın aldığı yaklaşık 44 kilometrekarelik arazide kendi ülkesi için çalışmalara başladı. Tam adı Slowjamastan Halk Cumhuriyeti Egemen Ulusunun Birleşik Toprakları adı olan ülke, 1 Aralık 2021'de ABD'den ayrıldığını ilan ederek bağımsızlığını bildirdi.

"Slowjamastan toprakları çölden ibaret"
Haberde, Slowjamastan topraklarının "çölden ibaret olduğunu" yazılırken, Williams'ın araziye sınır kontrol karakolu inşa ettiği ve ofisinde Slowjamastan bayrağının dalgalandığı aktarıldı.

Ülke ayrıca kendi pasaportunu çıkarıyor ve duble denen kendi parasını basıyor. Williams, Slowjamastan Cumhuriyeti yurttaşlarının sayısının 500'ü aştığını ve 4 bin 500 kişinin de sırada olduğunu söyledi. Kendisini "Slowjamastan Sultanı" ilan eden DJ, başkentin adının Dublândia olduğunu belirtti ve, "Slowjamastan'ı kurmamın sebeplerinden biri, 193 ülkeden sonra 194'üncüsünü istemem" dedi.

Gezecek ülke kalmayınca kendi ülkesini kurdu! Slowjamastan Sultanı ülkesini anlattı: Çoğu zaman diktatörlüğüz - Resim : 2

"Çoğu zaman diktatörlüğüz"
"Çoğu zaman diktatörlüğüz" diyen Williams, ülkeyi şöyle anlattı: "Zaman zaman özel oylama törenleri ve referandumlar yapacağız. Geçen günlerde yurttaşların milli meyvemiz, sporumuz ve hayvanımızın adının ne olması gerektiğine dair oy kullanmasına izin verdim."

Wİlliams, Slowjamastan'da etkinlik düzenlendiğinde "sınır muhafızı" tutuyor ve etrafını güvenlikle çevreliyor. Bu zamanlarda ziyaretçilerin uyması gereken yasaklar listesi belirleniyor. DJ R Dub planları arasında bölgeye yapay su yolu ve armadillo çiftliği inşa etmek olduğunu söyledi.

Kendisinin Slowjamastan pasaportunu ABD, Güney Afrika ve Yeni Zelanda gibi 16 farklı ülkede damgalattığını belirten Williams, diğer ülkelerle diplomatik ilişki kurmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Etiketler ülke pasaport para
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin