Gerici Akit’ten TRT’ye Masumlar Apartmanı tepkisi!

Gerici Yeni Akit gazetesi, ekranların sevilen dizisi Masumlar Apartmanı’nın fragmanındaki detaya dikkat çekerek TRT’ye ‘Bu yakışmadı’ tepkisi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gerici Akit’ten TRT’ye Masumlar Apartmanı tepkisi!

14 Eylül Salı günü yeni sezonunun ilk bölümü TRTde yayınlanacak olan Masumlar Apartmanı'nın fragmanında Sivas katliamında yakılarak öldürülen edebiyatçı Metin Altıok'un şiirine yer verilmesi Yeni Akit'i rahatsız etti.

Akit’in ‘Bu TRT'ye yakışmadı! Masumlar Apartmanı fragmanında Metin Altıok şiiri’ başlığı ile sunduğu haberinde “Fragmanda şaşırtan ise sol çizginin edebiyatçılarından Metin Altıok'un ‘Kanadı kırık bir akşam’ şiirinin yer alması oldu. Kamuoyu, dizi fragmanında Altıok'a ait şiirin yayınlanmasını "Bu TRT'ye yakışmadı" diyerek yorumladı” ifadelerine yer verildi.

Gerici Akit’ten TRT’ye Masumlar Apartmanı tepkisi! - Resim : 2

İşte, gerici Akit'i rahatsız eden, Metin Altıok Kanadı Kırık Bir Akşam şiiri sözleri

Gün bitti lambayı hazırla;
Işık kalmadı girecek odamıza
Çek perdeleri sevdiceğim;
Kanadı kırık bir akşam
Zonkluyor durmadan dışarda.

Sen bugünden yarına
Birazcık umut sakla

Yarın farklıdır bugünden,
Adı değişir hiç olmazsa,
Kara bir suyu
Geçiyoruz şimdilerde
Basarak yosunlu taşlara.

Sen bugünden yarına
Birazcık umut sakla

Gün bitti sevdiceğim;
Geriye kalan posa.
Bu serin güz akşamında
Geç otur karşıma sessizce,
Devam et ördüğün hırkaya.

Gerici Akit’ten TRT’ye Masumlar Apartmanı tepkisi! - Resim : 3

METİN ALTIOK KİMDİR?

Metin Altıok, 14 Mart 1941 tarihinde Melahat Moral ve Süleyman Altıok'un ilk çocuğu olarak İzmir Bergama'da dünyaya geldi. Çocukluğu İzmir Karşıyaka'da geçti. Metin Altıok sırasıyla Karşıyaka Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünü tamamladı.

Bingöl Lisesi'nde Felsefe Grubu Öğretmenliği ve daha sonra sürgün olduğu Bingöl'ün Genç ilçesinde, Karaman Lisesi'nde felsefe öğretmenliği görevini yürüttü. Metin Altıok, 2 Temmuz Sivas Madımak katliamından ağır yaralı olarak kurtuldu fakat komadan çıkamadı ve 9 Temmuz 1993'te Ankara'da hayatını kaybetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin