Gergedan böceği gündemi nasıl salladı?

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, 'gergedan böceği'yle ilgili haberin ardından medyayı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gergedan böceği gündemi nasıl salladı?

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) 3 Temmuz'da 'Yüksekova'da gergedan böceği' başlığıyla duyurduğu haber, basında '90 bin dolarlık böcek' gibi başlıklarla yer aldı.



Gergedan böceğiyle ilgili iddiaların gündemde yer almasının ardından böceğin maddi değerinin olmadığı ve nesli tükenen böceği yakalayanlara ceza verileceği açıklandı.



Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, bugünkü köşesinde '90 bin dolarlık gergedan böceği asparagası' üretilmesinin ilk sorumlusu olarak İHA'yı göseterdi.



"Evrensel gazetecilik ilkerini, haber araştırma yöntemlerini, editoryal kontrolü, bir böceğin 90 bin dolar ettiği gibi 'uçuk bir iddianın' inanılır bulunup, manşetler arasında yer verilmesini şaşırtıcı bir durum" olarak tanımlayan Bildirici, köşesinde İHA Yayın Yönetmeni Dursun Kabaktepe'nin yanıtına da yer verdi.



İşte, Bildirici'nin yazısı:



Asparagas böceği



NE Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi ne de koalisyon görüşmeleri...



Bence önceki hafta Türkiye'de vatandaşların bir bölümünün gündemi 'gergedan böceği' haberleriydi. Okur mesajlarına ve Google'da en çok aranan listesine dayanarak söylüyorum bunu.



'Gergedan böceği'ni bilmeyen, 'Bu da nereden çıktı' diyenler için özetleyeyim. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) 3 Temmuz'da geçtiği, 'Yüksekova'da gergedan böceği bulundu' haberiyle gündeme girdi bu böcek. Haberde, böceği evinde bulan kişinin 'Hobi olarak besleyenler varmış' cümlelerine de yer veriliyordu. 



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin