Genelkurmay'ın 'Hasan Karakaya'nın dik duruşu' sözleri meclis gündemine taşındı!

CHP ve HDP, Genelkurmay'ın Hasan Karakara'ya taziye mesajını meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'ın 'Hasan Karakaya'nın dik duruşu' sözleri meclis gündemine taşındı!

CHP ve HDP, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın Medine’de kalp krizi geçirerek ölümünün ardından, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” ifadeleriyle dile getirdiği iddia edilen taziye mesajını Meclis gündemine taşıdı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede şu soruları sordu: 



“Basında yer alan bu haberin içeriği doğru mudur? Doğru ise Hasan Karakaya için kullanılan ‘dik duruşundan taviz vermedi’ ifadesi ile kastedilen nedir? Dik duruş kriteri neye göre belirlenmektedir? ‘Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmak’ ifadesi ile kastedilen haksızlıklar nelerdir?”



NEFRET SÖYLEMİNİ ONAYLIYOR MU



HDP Milletvekili Mithat Sancar da Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde şöyle dedi:

“Genelkurmay’ın Hasan Karakaya’nın ailesine taziye yönünde aldığı bir karar var mıdır? Nefret söylemleriyle gündemden düşmeyen bir gazetenin küfürleriyle maruf genel yayın koordinatörüne başsağlığı mesajı iletmek ve ‘dik duruşundan’ dem vurmak, bu söylemlerin ve ‘duruşun’ Genelkurmay’ca onaylandığı anlamına gelmekte midir?”



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin