Genelkurmay ve İHA'nın açıklama trafiği!

Genelkurmay Basın bölümünden medya organlarına sitemkar bir bilgi notu geçildi...

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay ve İHA'nın açıklama trafiği!

Diyarbakır’da 13 Aralık’ta düşen F16 uçağının ardından bazı medya organları tarafından paraşütle atlayan pilotun kadın pilot olduğunu ve bu pilotun iki yıl öncede uçaktan atladığını belirterek resmini ve ismini açıklaması üzerine Genelkurmay Basın bölümünden medya organlarına sitemkar bir bilgi notu geçildi. 



Gazetecilere gönderilen basın açıklamasına eklenen yazıda; “Değerli Basın mensupları, Bir haber ajansı (İHA) ve TGRT televizyonu sorumsuzca davranarak bir bayan pilotumuzun resmini yayınlamış ve düşen uçağın pilotu olarak göstermiştir. Sosyal medya dedikodularına dayanarak haber yapmak ne derece yakışık almaktadır takdir sizlerin. Düşen uçaktaki pilot ERKEKTİR BAYAN DEĞİLDİR. Lütfen bu konularda HASSASİYET; HASSASİYET HASSASİYET”” uyarısında bulundu."



 



 



Bunun üzerine İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, aynı hatayı Habertürk’ün de 48 dakika önce yaptığını belirterek bir açıklama yaptı: “Diyarbakır’da düşen uçağımızla ilgili Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanının bildirisi, tarafımızdan ‘maksadını aşan, acele yazılmış bir metin’ olarak değerlendirilmektedir. Haberin detayı incelendiğinde uçağımızın düştüğü doğrudur. Uçağın pilotunun fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulduğu ve çok şükür, sağlık durumunun iyi olduğu da doğrudur. Yanlış olan, pilotun bayan olduğu bilgisidir. Bu yanlış sebebiyle bayan pilotumuzdan özür dileriz. Bu haberdeki hatayı baz alarak, kurumumuzun bu konularda hassasiyet göstermemekle ve sorumsuzlukla suçlanması, bizim açımızdan kabullenebileceğimiz bir itham değildir. Bizler her kademedeki arkadaşlarımızla vatan ve millet söz konusu olduğunda her şeyi bir kenara bırakacak inanç ve düşüncede olan insanlarız. Aynı hatayı bizden 47 dakika önceHabertürk TV, haberturk.com.tr ve sabah.com.tr de yaptığı halde, isim belirterek İhlas Haber Ajansı’nı itham ederek yapılan bu açıklamayı iyi niyet ve düşünce ile bağdaştıramadığımızı milletimize duyururuz.”



 


Etiketler genelkurmay iha
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin