Genel yayın yönetmenliği görevini bıraktı!

Yurt gazetesi genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, veda yazısı ile gazeteden ayrıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Genel yayın yönetmenliği görevini bıraktı!

Merdan Yanardağ Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğü Yurt gazetesinden ayrıldığını,  "Kurucusu olduğum, genel yayın yönetmenliğini yürüttüğüm, yaklaşık iki yıl her gün başyazı yazdığım, pazar günleri başyazının yanı sıra kapsamlı analiz ve yorum makaleleri kaleme aldığım Yurt Gazetesi’ne bugün veda ediyorum" görevini bitirdiğini ifade etti.



Yanardağ, 'Veda Zamanı' yazısında gazete ve televizyonların sermaye bileşiminin yasa ve ahlak dışı yöntemlerle değiştirildiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla büyük bir özveri göstererek, dinci ve faşizan iktidarın bir karabasan gibi ülkenin üzerine çöktüğü koşullarda, Türkiye’de muhalif gazeteciliğin önemli örneklerinden birini oluşturduk" dedi.



Merdan Yanardağ'ın veda yazısı şöyle:



Yeni ve daha büyük başlangıçlar yapabilmek için bazen veda etmeyi bilmek gerekiyor. Bugün veda günü… Kurucusu olduğum, genel yayın yönetmenliğini yürüttüğüm, yaklaşık iki yıl her gün başyazı yazdığım, pazar günleri 

başyazının yanı sıra kapsamlı analiz ve yorum makaleleri kaleme aldığım Yurt Gazetesi’ne bugün veda ediyorum. 



Yurt başarılı bir gazete oldu. Arkadaşlarımızla büyük bir özveri göstererek, dinci ve faşizan iktidarın bir karabasan gibi ülkenin üzerine çöktüğü koşullarda, Türkiye’de muhalif gazeteciliğin önemli örneklerinden birini oluşturduk. 



Medyanın kuşatıldığı, büyük bölümünün teslim alındığı, gazete ve televizyonların sermaye bileşiminin yasa ve ahlak dışı yöntemlerle değiştirildiği, ağır bir sansür ve oto-sansürün uygulandığı bu karanlık dönemde, Yurt ile bir özgürlük penceresi açtık.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin