Genel Yayın Yönetmeni Haluk Şirin TMSF sonrası Show TV’yi ilk kez Medyatava’ya anlattı. Kanaldaki son durum ne?

TMSF’nin Show TV operasyonunun ardından bir hafta geçti. Show TV’de neler değişti veya değişmedi. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Haluk Şirin ilk kez Medyatava’ya açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Genel Yayın Yönetmeni Haluk Şirin TMSF sonrası Show TV’yi ilk kez Medyatava’ya anlattı. Kanaldaki son durum ne?

Tam dokuz gün önce TMSF, Show TV’ye el koydu. Beş aydır maaş alamayan çalışanlar, bir umutla bu karara sevindiler. Peki, geçen bu bir buçuk hafta çalışanların sevincini haklı çıkardı mı? Telefonumuzun ucundaki ses Show TV Genel Yayın Yönetmeni Haluk Şirin’e “kazın ayağının öyle olup olmadığını”, “davulun sesinin uzaktan hoş gelip gelmediğini”, “TMSF’nin bir haftadır kanala uğramadığı” iddialarını sorduk. İşte cevabı:



“Tam dokuz gün önce bildiğiniz gibi TMSF Show TV’ye el koydu. Tabii bu olay karşısında tam beş aydır maaşlarını alamayan çalışanlar bu durumu sevinçle karşıladılar. Ama bu geçtiğimiz bir hafta süre zarfında biz maaşlarımız ödenecek diye düşünürken, TMSF’den bir yetkili dahi kanala uğramadı. Şimdi herkes merakla ne olup biteceğini merak ediyor; “maaşlar ödenecek mi, geleceğimiz ne olacak?” diye.



Çünkü kanaldaki çalışanlar ile birlikte ailelerini de hesaba kattık mı, yaklaşık 2 bin’e yakın insan son derece mağdur durumda. Aynı zamanda yaklaşık 200 milyon dolar civarında da yapımcıların alacağı bulunmakta. Show TV’deki herhangi bir projeye oyuncu, sunucu, teknik eleman olarak katılmış ve dolaylı olarak yapımcılardan alacağı olan insanları ve ailelerini de işin içine kattık mı, mağdur olanların sayısı 15-20 bin kişiyi buluyor.



Bu alacakları TMSF olurda ödemezse Türkiye’de televizyonculuk sektörü en az 5 yıl geriye gidecektir. TMSF’nin bu duruma acilen bir açıklık getirmesini bekliyoruz. Show TV satışının TMSF tarafından  mutlak suretle – bu konuda Show TV’yi alacak herhangi bir kuruluş olup olmadığını henüz bilmiyorum – borçları üstlenecek birine yapılması gerekmektedir.



Biz Show TV’de 2012 Ekim ayından beri televizyonculuk yapmıyoruz. Benzemez Kimse Sana’nın yayından kaldırılmasının TMSF ile bir ilgisi yok. Çünkü borçlarını ödeyemiyoruz, bizde kaldıralım o zaman programı yayında diye karar aldık.



Show TV’de ki bu belirsizlik hali herkesi çok mutsuz ediyor. Kanal, beş aydır maaşlarını alamayan çalışanlar arasında boşananlar, çocuğunu okula gönderemeyenler, evlerine haciz gelenlerle dolu. Bu yüzden TMSF’den acil bir önlem bekliyoruz.”



(C) Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin