Genel Başkan olarak ilk konuşmasını yaptı. Özgür Özel'den Parti Meclisi mesajı

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak ilk açıklamasını yaptı. Bugün yapılacak olan Parti Meclisi seçimi ile ilgili mesaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Genel Başkan olarak ilk konuşmasını yaptı. Özgür Özel'den Parti Meclisi mesajı
AA

Özgür Özel dün kazandığı seçim sonrası bugün ilk kez genel başkan olarak konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel'in konuşmasından satır başları:

Demokrasi şöleninin bir eksilik bir tartışma değil, partimiz için gurur olduğunu teyit ediyoruz.
81 il başkanımızla çıktık ve 81 il başkanımızla beraberiz.

Bugün Bülent Ecevit'in mesajını ziyaret edeceğiz.

Bugün bölgesel dağılıma dikkat ederek, cinsiyet ve yaş kotasına dikkat ederek PM listesini oluşturacağız.

Anahtar listeyi örgütümüze sunacağız.

KILIÇDAROĞLU MESAJI

Biraz önce içeride duyduğunuz alkışlar şahsıma değildi. İçeriden duyduğunuz alkışlar, partimizin 7. Genel Başkanı, Türkiye'nin adalet yürüyüşçüsü, adalet yürüyüşümüzün önderi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da kendisinden her türlü katkıyı almaya, onun deneyiminden istifade etmeye devam edeceğiz."

DEVİR TESLİM TÖRENİ OLACAK MI?

Bugün kongreyi tamamlayacağız. Şu ana kadar bir itiraz yok ama PM'den sonra itiraz süresi oluyor. Ona göre mazbatanın ne zaman belirleneceği belli olduktan sonra elbette sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Elbette bir devir teslim töreni olacak. Şeklen bir devir teslim olacak ama sayın Genel Başkanımızın bize biriktirdiği tecrübesini aktardığı bir iletişim kanalı da her zaman açık olacak."

PM SEÇİMİ BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın bugünkü bölümünde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılacak.

Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda partinin kurultayın ardından en yetkili organı olan PM belirlenecek.

Genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege, 60 kişiden oluşan PM üyelerinin seçimi için de sandık başına gidecek.

Bu kapsamda, PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları saat 16.00'ya kadar Kurultay Divanı'nca kabul edilecek. Adayların sıra numaralarının belirlenmesi ve seçim için hazırlıkların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde PM üyelerinin seçimine geçilecek.

Delegeler, kurultayın bugünkü bölümünde PM üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan YDK'nin üyelerini de seçecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin