Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıkladı: GSB yurtlarına başvuranların yüzde 97'si yerleşti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerini sunan Bakan Kasapoğlu, GSB Yurtlarına başvuran öğrencilerin yüzde 97’sinin yerleştiğini duyurdu. İstanbul ve İzmir’de GSB yurtlarına başvuran öğrencilerin tamamının yerleştiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıkladı: GSB yurtlarına başvuranların yüzde 97'si yerleşti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının bütçesinin sunumunda GSB yurtları hakkında açıklama yaptı.

"GSB YURTLARINA BAŞVURAN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 97’Sİ YERLEŞTİ"

Kasapoğlu konuşmasında,

"81 il 254 ilçede bir gurur abidesi gibi yükselen 800 öğrenci yurdumuzla, 850.000 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlerimize sunuyoruz. Bu yıl, üniversiteye ilk defa başlayacak 305 bin 83 öğrenci, ara sınıflarda 86 bin 257 öğrenci, diğer kontenjan 38 bin 836 öğrenci olmak üzere, Türkiye geneli toplamda 430 bin 176 öğrencimiz, yurtlardan istifade etmek için online olarak başvurularını yaptı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, GSB Yurtlarına başvuran öğrencilerin yüzde 97’sinin yerleştiğini duyurdu. İstanbul ve İzmir’de GSB yurtlarına başvuran öğrencilerin tamamının yerleştiğini açıkladı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin