Genç yazarlara kapı aralanıyor

Yazarlığa heveslenen lise öğrencileri için 'Hikaye Atölyesi' hayata geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Genç yazarlara kapı aralanıyor

İstanbul Şehir Üniversitesi lise öğrencilerine yönelik düzenlediği projelere bir yenisini ekleyerek Hikaye Atölyesi’ni hayata geçiriyor.



Hikaye okuma dersleri olarak adlandırılabilecek bu atölye çalışmasında, teoriyi es geçmeden uygulamalar yapılarak, yazarlığa heveslenen gençler için yazı dünyasının kapıları aralanacak.



Etkileşimli bir biçimde ilerleyecek atölye hikayeci ve okur arasına girmeyi değil, okurun okuma zevkini arttırmayı amaçlıyor. Üç öykü, bir roman ve bir film okumasından oluşacak atölye süresince katılımcılar aynı zamanda yazma deneyimine de ortak olacak, oluşturdukları kurmacalar sınıfça ve eserleri yayımlanmış genç yazarlarca değerlendirilecek.



Slaytlar eşliğinde sunulacak teorik kısımda kullanılacak örnekler, sinema filmlerinden çizgi filmlere, tiyatro eserlerinden televizyon dizilerine yayılan bir çeşitlilik gösteriyor.



İstanbul Şehir Üniversitesi’nin düzenlediği ve ücretsiz gerçekleşecek atölyeye katılmak isteyen liseliler, istedikleri herhangi bir konuda yazacakları bir sayfalık yazı ile 30 Ocak’a kadar başvuru yapabilirler.



Proje hakkında bilgi için: www.sehir.edu.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin