Genç yaşta evlenenlere müjde: Maddi yardım yapılacak! Çin'den bomba teşvik kararı

Çin'de gitgide düşen doğum oranlarının normal bir seyir izlemesi için birbiri ardına teşvik ve tedbir kararları alınıyor. Bu kararlara bir yenisi daha eklendi. Çin'in ulusal doğum oranının düşmesinden duyulan endişenin arttığı bir ortamda gençleri evlenmeye teşvik etmek için yeni bir karar alındı.

Google Haberlere Abone ol
Genç yaşta evlenenlere müjde: Maddi yardım yapılacak! Çin'den bomba teşvik kararı

Çin'in nüfusunun son altmış yılda ilk kez düşmesinden ve nüfusun hızla yaşlanmasından endişe duyan yetkililer, doğum oranını yükseltmek için mali teşvikler ve çocuk bakım olanaklarının iyileştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi önlem almaya başladı. Gençleri evlenmeye teşvik etmek için alınan bir dizi önleme bir yenisi daha eklendi. 

Ülkenin doğusunda yer alan Changshan kentinde, gelinin 25 yaşında ya da daha genç olması halinde çiftlere bin yuan (3 bin 695 TL) "ödül" verileceği açıklandı.

Changshan kentinin resmi WeChat hesabında yayınlanan bildiride, ödülün ilk evlilikler için "yaşa uygun evlilik ve çocuk doğurmayı" teşvik etmek olduğu belirtildi.

Ayrıca ödül, çocuk sahibi olan çiftler için bir dizi çocuk bakımı, doğurganlık ve eğitim yardımı da içeriyor. 

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, Çin'in halihazırda dünyanın en düşüklerinden biri olan doğurganlık oranının 2022'de 1,09 ile rekor düşük seviyeye gerilediği tahmin ediliyor.

 

Etiketler evlilik evlenmek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin