Genç sinemacılardan usta oyuncuya 'onur ödülü'

Özel bir lisenin düzenlediği gecede Mednderes Samancılar'a 'yaşam boyu onur ödülü' verildi.

Google Haberlere Abone ol
Genç sinemacılardan usta oyuncuya 'onur ödülü'

Özel Alev Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen 'Özel ALEV Lisesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması', öğrencileri sinemaya yönlendirerek sinemanın geleceğine katkıda bulunmak amacıyla genç sinemaseverleri bir araya getirdi.



24 Mayıs Cumartesi günü Novada AVM ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala gecesinde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' Menderes Samancılar’a verildi. Birinciliği ‘Var-Yok’ adlı kısa filmiyle İstanbul Özel Sezin Lisesinden Gizem Serinyel kazandı.



Alev Lisesi 6 yıldır düzenlenen kısa film yarışmasını üç yıl önce uluslararası platforma taşıdı. Amaçlarına, öğrencilerin hazırladığı filmleri uluslararası alanda da duyurmayı ekledi.



Sinema eleştirmeni, senarist ve yazar Uygar Şirin, oyuncu ve yönetmen Ali Artaç, senarist Mine Kayaoğlu Öz, oyuncu, senarist ve yönetmen Cemal Şan, senarist, oyuncu ve yönetmen Hakan Haksun, oyuncu Neslihan Atagül, 'Kısa Kes' yarışması kurucu başkanı Arya Su Altıoklar bu yılki yarışmanın jüri üyeleri arasında yer aldı.



Jüri zorlu bir karar aşamasından sonra finalisteleri temaya uygunluk, senaryoda özgünlük, görsellik ve kurgu kriterlerini dikkate alarak belirledi.



'Yaşam Boyu Onur Ödülü' usta oyuncuya gitti



Gecede Türk sinemasına yıllarını veren Menderes Samancılar’a 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilirken, gecede sanatçı için bir de kısa film hazırlandı.



Yarışmada, jüri özel ödülüne 'Piramit' adıyla İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinden Batıkan Karabacak layık görüldü.



Üçüncülüğü 'Baskı' adlı filmle Bursa Özel Tunçsiper Lisesinden Berk Serpen, ikinciliği 'Lavinia' adlı filmle Sakarya IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Anıl Can kazandı.



Birinciliği ise; yaptığı araştırmalar ve kısa filminde yansıttığı toplumsal duyarlılıkla 'Var-Yok' adlı çalışmasıyla İstanbul Özel Sezin Lisesinden Gizem Serinyel göğüsledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin