Genç köşe yazarları ödüllendirildi

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Ahmet Rasim Yaşıyor!’ yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Genç köşe yazarları ödüllendirildi

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın bu yıl sekizincisini düzenlediği, İstanbul genelinde 20 ortaokuldan 42 öğrenci, Darüşşafaka Ortaokulu'ndan ise 43 öğrencinin katıldığı Ahmet Rasim Yaşıyor Yarışması'nın kazananları belli oldu.



'Ahmet Rasim Yarışıyor! Yarışması'na katılan genç köşe yazarları, kadın cinayetlerinden, eğitim sistemine; tüketim çılgınlığından futbola kadar gündemde olan birçok konuda yazdıkları yazılar ile yarışmaya katıldı. Seçici Kurul Üyeleri Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Figen Atalay ve Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Funda Özkan tarafından değerlendirilen yazılar ödüle layık görüldü.



İstanbul Ortaokulları'ndan Berat Atasoy, Talya Yeşiltepe ve Altay Tuna Polat; Darüşşafaka Ortaokulu'ndan Yeliz Sanık, Ceyda Yalçın ve Rümeysa Karabulut dereceye giren isimler arasında yer aldı.



Hem eski bir Darüşşafakalı hem de yazar, tarihçi ve milletvekili olan Ahmet Rasim'in adının verildiği bu özel yarışmada öğrenciler kaleminin gücünü gösterdi. 



Dereceye giren öğrenciler şöyle:



İstanbul Ortaokulları



Birinci: Berat Atasoy 'Dilinen Tarifi Gayri Mümkünsüz!'



İkinci: Talya Yeşiltepe 'Bizim Memleketin Taşı Hamamı'



Üçüncü: Altay Tuna Polat 'Ey Yöneticiler!'



Darüşşafaka Ortaokulu



Birinci: Yeliz Sanık 'Kader mi Katliam mı?'



İkinci: Ceyda Yalçın 'Etes Vous Charlie?' (Siz Charlie misiniz?)



Üçüncü: Rümeysa Karabulut 'Erken Yalnızlığımız'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin