Genç kalemler ödüllerini aldı

İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması ödül töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Genç kalemler ödüllerini aldı

Gazeteciliğinin yanı sıra yazdığı çocuk öyküleriyle de İzmirlilerin gönlünde yer edinen İsmail Sivri anısına bu yıl altıncısı düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren genç kalemler ödüllerini aldı.



İzmir basınının efsane ismi gazeteci İsmail Sivri anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Migros Türk A.Ş sponsorluğunda bu yıl altıncısı düzenlenen İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri verildi. İlk, orta ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen yarışmaya toplam 112 başvuru yapılırken, on bir öğrenci ödüle layık görüldü.  



Genç kalemler ödüllerini aldı



İGC Basın Lokali’nde yapılan törene, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC Genel Sekreteri Fahrettin Dokak, İGC yönetim kurulu üyeleri Kenan Çimen, Erkut Şahin, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner,  İsmail Sivri’nin oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen, yarışmanın mimarlarından Erdal İzgi, Seçici Kurul üyesi yazarlar Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, cemiyet üyeleri, ödül alan öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı.



Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen,  Cemiyet’e 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmanın önemine değinerek, “Bu yarışma Cemiyetimiz açısından İsmail Sivri’nin adını yaşatmak adına çok önemli bir projeydi. Şimdi 6 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Yarışmamızın İzmir sınırlarını aşarak Türkiye’nin dört bir yanından katılım olması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.



Genç kalemler ödüllerini aldı - Resim : 2



Daha sonra söz alan yazar Muzaffer İzgü de ilk günden itibaren yarışmanın içinde yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “İsmail Sivri adına ne yapılsa azdır. Örnek bir insan, iyi bir gazeteci, iyi bir aile babası ve iyi bir yazardı” diye konuştu.



Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi. İsmail Sivri 6. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda birinciler diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüler tablet bilgisayar, özendirme ödülü alanlar da dijital fotoğraf makinasıyla ödüllendirildi.



ÖDÜL ALANLAR



Seçici Kurulu: tanınmış yazar Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 

Misket Dikmen’den oluşan İsmail Sivri 6. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda ödül alan eserler şöyle:



“9-10 yaş İlköğretim öğrencilerinin katıldığı 1. Kategoride; İzmir Müdafa-i Hukuk İlkokulu öğrencisi Melek Doğakekilli birinci olurken, İzmir Ödemiş Üçkonak İlkokulu öğrencisi Ahmet Burak Topuz da Özendirme Ödülü’ne layık görüldü. Bu kategoride ikinci ve üçüncülük ödülü verilmedi.



11-13 yaş ortaokul öğrencilerinin katıldığı 2. Kategoride; İstanbul Mimar Sinan İmamhatip Ortaokulu öğrencisi Gökçe Canbaz birinci, İstanbul Tarih Koleji’nden Elif Naz Kurt ikinci, İzmir Özel Türk Koleji’nden Janset Eliz Taş üçüncü oldu. Bu kategoride Aydın Ü. Naci Akdoğan Ortaokulu öğrencisi Nur Banu Konuk da Özendirme Ödülü’ne layık görüldü.



14-17 yaş lise öğrencilerinin katıldığı 3. kategoride de İzmir Balçova Anadolu Lisesi Öğrencisi Eda Elçin Erden birinci, İzmir Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Dilan Berberoğlu ikinci, aynı okuldan Rabia Tutkun üçüncü oldu. Bu kategoride; İzmir Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Özgürdal Özendirme Ödülü’ne, İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi İlkim Sözer Seçici Kurul Özel Ödülü’ne ve İzmir Balçova Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin Deniz Doğan da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü’ne layık görüldü.”



Genç kalemler ödüllerini aldı - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin