Gelirde adalet, vergide adalet diyen DİSK Ankara'ya ulaştı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla 13 Kasım'dan İstanbul’dan Ankara'ya yürümeye başlamıştı. Yürüyüş yapan DİSK, bugün Ankara'ya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Gelirde adalet, vergide adalet diyen DİSK Ankara'ya ulaştı
ANKA

DİSK’in “vergide adalet, gelirde adalet” talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşü 13 Kasım Pazartesi günü Kadıköy Söğütlüçeşme’den başlamıştı. 

4 günlük yürüyüşün ardından DİSK heyeti bugün Ankara'ya ulaştı.

Taleplerini geçen yıl ilgili bakanlıklara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını hatırlatan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, her geçen gün vergi yükünün daha da arttığını ve yoksulluğun derinleştiğini söyledi.

Sosyal medyadan çağrı yapan Çerkezoğlu şöyle konuştu:

"Gelirde adalet vergide adalet için başlattığımız yürüyüş, umut Ankara'ya ulaştı. Saat 14.00'da gelirde, vergide adalet isteyen bütün vatandaşlarımızı, işçi arkadaşlarımızı Ulus Meydanı'na bekliyoruz. "

 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DESTEK

DİSK Korteji, Ulus Meydanı’na ilerlerken Sıhhiye’deki Opera binası önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP ve HEDEP milletvekilleri de yürüyüşe katıldı.

Burada bir konuşma yapan Özel, "Bu meydan Türkiye'de 20 milyonu temsil ediyor" diyerek şunları söyledi:

"Vergilerin yüzde 67'si dolaylı. Adaletsiz düzene itiraz ediyoruz. Alandaysa alanda, sokaktaysa sokakta grevdeyse grevde. Destek vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin