Gelecek ve Saadet birleşti! İki partinin ilk grup toplantısı

Gelecek ve Saadet Partileri Meclis'e girdikten sonra ortak grup kurma kararı almıştı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bu kararın ardından ilk kez ortak açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gelecek ve Saadet birleşti! İki partinin ilk grup toplantısı

Gelecek Partisi Milletvekillerinin katılımıyla kurulan Saadet Partisi Meclis Grubu’nun grup başkanvekilleri Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ve Gelecek Partisi’nden Saadet’e geçen partinin eski İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin olmuştu.

Meclis'in 6. grubu olan Saadet Partisi'nin grup başkanı da olarak da Gelecek Partisi'nden Saadet Partisi'ne geçen Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ tercih edilmişti. 

Partilerin liderleri yeni grubun kurulmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. 

İlk olarak kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu çıktı. Konuşmasında iktidarı eleştirdi, zamlara değindi. "2023 yılında ödenecek MTV’nin iki kat ödenmesi vaatleri yoktu. Hemen hayata geçirdiler. Katma Değer Vergisi oranlarında artış şeklinde bir vaatleri yoktu. KDV oranlarında 2-12 puan arasında artış yaptılar. Faizleri düşüreceğiz demişler hatta bir de üstüne “NASS” kavramı ile teminat göstermişlerdi. Fakat, kabine oluştuktan ve Merkez Bankası yeni başkanı göreve başladıktan hemen sonra Cumhuriyet tarihinin tek seferdeki en büyük faiz artışını yaparak işe başladılar. Politika faizini yüzde 75 artırmakla yetinmediler. Vergi ve harçlarda da yüzde 50 ila yüzde 228 arasında artış yaptılar" diye konuştu. 

Davutoğlu: Bu yolda bedeller ödendi

Karamollaoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: 

Erdemli siyaset öncülerine selam olsun. Bu erdemli siyaset mücadelesinde omuz omuza verdiğimiz Sayın Karamollaoğlu, değerli milletvekilleri ve misafirlerimiz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çok çetin süreçlerden geçerek bu güne geldik. Tarih 20 Temmuz 2001. Rahmetli Başbakanımız, Erbakan, Saadet Partisi'ni kurdu. Bugün gelinen noktada Saadet Partisi'ni görmekten gurur duyuyorum. Aynı şekilde çileli bir yolculuktan sonra, ağır baskılar altında 12 Aralık 2019 tarihinde, tam bir samimiyetle yola çıkarak ülkenin üzerine çöken karabasan bulutlarını dağıtan cesur yürekli Gelecek Partisi kurucularına da selam ediyorum. Nice arkadaşlarımız bu yolda bedeller ödedi. Devlete nüfuz etmiş bazı çeteler, arkadaşlarımızı mahkemelere verdiler. Her düzeyde her bir Gelecek Partili mensup, ağır baskılar karşısında cesaretle direndi. İşte buradayız. Birlikte buradayız."

Artık güçlü bir alternatif var

Halkın yüzde 48'i bize neden karşı çıktı diye düşünmediler. Milletimiz size bir uyarı vermiştir. Muhalefet kendi iç muhasebesini yaparken ciddi savrulma da yaşıyor. Altılı masanın kazanımların tehdit eder hale geldi. Seçmen bize bir mesaj vermiştir. Milletin iradesini tartışmayalım, millet bize ne demek istedi onu konuşalım. Biz şu sonuca vardık, milletin verdiği mesaj, "Bu iktidardan memnun değilim ama önümüze güçlü bir alternatif koyamadınız" dedi millet. Milletimizin önüne güçlü bir alternatif koymak için bir araya geldik, artık önünüzde güçlü bir alternatif var."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin