Gelecek Partisi'nden Ümit Özdağ'a tepki. Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı olarak yollayacağım' paylaşımına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den jet yanıt

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Ortak basın açıklamasında Ümit Özdağ, 28 Mayıs'taki seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ'ın buluşmadan hemen önce attığı "Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" tweeti ise ortalığı karıştırdı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den Özdağ'a tepki geldi. Öte yandan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gelecek Partisi'nden Ümit Özdağ'a tepki. Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı olarak yollayacağım' paylaşımına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den jet yanıt

Millet İtitfakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ortak basın toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşup daha sağlıklı yol yürümesi açısından her bir siyasi partiye sorumluluklar düşüyor" dedi.

Özdağ ise, "AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey ziyaret etti, destek istediler. Sığınmacıları sordum. Anlattıkları şey, sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. 28 Mayıs'taki seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikacılara destek verin ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oyunuzu verin" diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

 

Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı tweeti

Bu buluşmadan hemen önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir tweet paylaştı ve dikkat çekici ifadeler kullandı.

Özdağ, "Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin" dedi.

Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile birbilket basın açıklaması yapmadan hemen önce attığı bu tweet sosyal medyada gündem oldu.

Atılan twette Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı koltuğunu aldığı iddia edildi.

Gelecek Partisi'nden Ümit Özdağ'a tepki. Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı olarak yollayacağım' paylaşımına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den jet yanıt - Resim : 2

Gelecek Partisi'nden tepki geldi

Bu tweeti alıntılıyan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci ise Özdağ'a tepki gösterdi.

Temurci, yaptığı paylaşımda, "Sn. Özdağ günün şakasını yapmış sanırım! Bir şaka da benden. Bu adam İçişleri Bakanı olacağım diyorsa,Sn. Soylu kesin kalacak demektir. Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir. Kazanmak için her yol mübah değildir" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Sözcüsü: İmza attığımız her belgenin arkasındayız.

Öte yandan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve "imza attığımız her belgenin arkasındayız" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kamuoyuna duyuru: Millet İttifakı; Cumhur İttifakının ve başkanlık sisteminin ülkeyi soktuğu otoriter yolsuzluk düzeninden kurtararak, ülkemizi demokratik ve müreffeh bir düzene kavuşturmak üzere kurulmuş, bugüne kadar da söylem ve program önerilerini bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmiştir. Gelecek Partisi ülkemizde çoğulculuğun, demokrasinin ve hukukun güvencesi olarak çıktığı yolda kuruluşundaki ilkelerden taviz vermeden devam etmektedir. Siyasal duruşumuzu ve siyaset yapma motivasyonumuzu şekillendiren temel ilkeler bizim için araçsal değil, ülkemizi huzurlu ve müreffeh yarınlara taşımanın yol işaretleridir. Birinci turda bu amaçla sandığa giden milyonların yine aynı amaçla oy kullanacağından eminiz. İlk gün olduğu gibi altı siyasi parti olarak altına imza attığımız her belgenin arkasındayız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin