Geleceğin yazarları ödüllerini aldı

İsmail Sivri anısına düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren genç kalemler ödüllerini aldı

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin yazarları ödüllerini aldı

İzmir basınının tanınmış ismi gazeteci İsmail Sivri anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi. İlk, orta ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen yarışmada, yedi öğrenci ödüle layık görüldü. 

 

İGC Basın Lokali’nde yapılan törene, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İGC Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu üyesi Gaye Karadağ, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, yazar Muzaffer İzgü, İsmail Sivri’nin eşi Aysel Sivri, oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen, yarışmanın mimarlarından Erdal İzgi, cemiyet üyeleri, ödül alan öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı.



Törende konuşan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmanın önemine değinerek, “İsmail sivri dostluğuyla, arkadaşlığıyla, hizmetleriyle İzmir ve Türk basınının önemli simgelerinden biri. İGC olarak 4 yıl önce bu yarışmayı başlattık. Öykü yarışmasının yanında Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak geçen yıl yine İsmail Sivri adına gazetecilik yarışması başlattık. Bu yarışmaları İsmail Sivri’yi anlatabilecek, onu geleceğe taşıyabilecek önemli projeler olarak görüyoruz. Onun adını yaşatmak bizim için bir görev. Biz yaşadığımız sürece İsmail Sivri’nin adını yaşatacağız, gelecek kuşaklar tarafında da İsmail Sivri adının daima yaşatılacağına inanıyorum. Yarışmaya katılan öğrencilere, onları teşvik eden öğretmenlerimize, seçici kurula ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Törende söz alan yarışmanın seçici kurul üyesi yazar Muzaffer İzgü’de, “Ben ödül aldım, bu iş bitti demeyin. Sürekli yazın, okuyun” dedi.



Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi. İsmail Sivri 4. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda birinciler diz üstü bilgisayar, ikinciler masaüstü bilgisayar, üçüncüler dijital fotoğraf makinesi ve özendirme ödülü alanlar da elektronik sözlükle ödüllendirildi.



ÖDÜL ALANLAR



Seçici Kurulu; tanınmış yazarlarımızdan Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Misket Dikmen’den oluşan İsmail Sivri 4. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda ödül alan eserler şöyle:



 “9-10 yaş İlköğretim öğrencilerinin katıldığı 1. kategoride Kınıklı Basma Sanayi İlköğretim Okulu öğrencisi Aslınur Ayhan birinci olurken, 11-13 yaş ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı 2. kategoride ise Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu öğrencisi Doğa Sevgi birinciliğe layık görüldü. 14-17 yaş lise öğrencilerinin katıldığı 3. kategoride de Tire Öğretmen Melahat Aksoy Lisesi’nden Meryem İrem Tosun birinci, MEV Koleji’nden Gülriz Güşta Gül ikinci, Tire Öğretmen Melahat Aksoy Lisesi’nden Eda Barla üçüncü oldu. Bu kategoride Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Tomas ve MEV Koleji öğrencisi Fulden Kızıldağ’a özendirme ödülü verildi.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin