Geleceğin televizyonunun 10 emri

Fransız Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde 'Geleceğin televizyonunun 10 emri' haberi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin televizyonunun 10 emri

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Fransız Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde yer alan Geleceğin televizyonunun 10 emri haberini köşesine taşıdı. Koloğlu, derginin yayınladığı maddeleri Türkiye ile karşılaştırarak yorumladı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE



Yeni TV'nin 10 Emri

Fransız Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde, ‘Les 10 commandements de la tele de demain’. Geleceğin televizyonunun 10 emri haberi vardı. Neymiş bu emirler?



iPhone’lu muhabirler

Muhabirler artık 4G’li iPhone telefonlarla habere gidiyormuş. Bizde de farklı değil. Y kuşağı muhabirler bu telefonları kullanıyorlarmış.



GSM dizileri

Fransa’da GSM operatörü SFR film ve dizi kanalı kuruyor. Bizde de Turkcell, bu işlevi yerine getiriyor.



10 dakikalık dizi

Metroda ya da bir dinlenme zamanında diziler seni boş bırakmasın. Bir uygulama indirip 10 bölümlük dizinin 10’ar dakikalık bölümlerini izleme olanağı sunuluyor artık. Fransa’da



4.99 euro’ya mobil cihazlarınıza program indirip, kısa dizi izleyebiliyorsunuz.



Bir sezonu izleme azap olmasın

Bir yazılımla dizinin uzun geçişleri işaretleniyor. Amaç, diziyi hızlandırmak. Netflix’in ‘jenerikleri es geçelim’ dizilerinin de olduğu Nouvel Observateur’un haberinde yer alıyor. Amaç, olabildiğince çok diziyi kısa zamanda izlettirmek!



Daha çok alt yazı

Bizde de haber bültenlerinde alt yazı giderek artıyor. Kavgalı, gürültülü haberlerde ve siyasi demeçlerde epey var. Bu durum da geleceğin televizyonunun bir özelliği.



Adrese Reklam

Size özel reklam ister misiniz? Bir şartı var;nelerden hoşlandığınız, cinsiyetiniz vs. bilinmesi lazım. Fransa’da ‘yönlendirilmiş reklam’ uygulaması yerel bazı kanallarda başlıyormuş.



BMTV Paris onlardan biri. ‘Aynı anda kedisi olanla köpeği olana farklı iki mama markasını izlettirmek!’ Bizde çamaşır tozunda yarayabilir!



Sanal gözlüklerle TV izlemek

TF 1 kanalı, ‘The Voice’ yarışmasını sanal gözlüklerle izlenebilecek teknolojiyle çekiyor. Yarışmayı jüri üyesi gibi izleme hissi. 3D bitti, yaşasın 360 derece Küresel bir izleme. Roland Garros Tenis Turnuvası bu teknolojiyle yayınlanmış.



CNN International bazı haberlerini bu şekilde veriyormuş. Bazı dizilerde bile uygulanıyormuş.



HD yerine 4K



Bizde TRT’nin böyle kanalı var. Kaç kişi izliyor? Geleceğin televizyonunda adını yazdırmış.



Gazeteciler olmayacak



Snapchat sistemiyle televizyon için söyleşilerden bahsediliyor. “Valla her gün görmekten bıktım” dediğiniz yüzlerden kurtulmanın bir çaresi! Bizde de Periscope’la habercilik gelişmiş durumda. Haberlerini bu sistemle yapan televizyoncular ve bağımsız gazeteciler var.



Sina Koloğlu'nun yazısını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin