Geleceğin teknolojisi empati kuran robotlar

Robot tasarımcısı Guy Hoffman Vodofone Dijital Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin teknolojisi empati kuran robotlar

Vodafone Türkiye’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde “Keşfedin” ve “Yarını Tasarlayın” ana temalarıyla düzenlenen oturumlar tamamlandı.



“Yarına hoş geldiniz” temasıyla dijital dünyanın lider isimlerini Türkiye’de ilk kez buluşturan zirvede   Robot Tasarımcısı Guy Hoffman bir konuşma yaptı. Hoffman, “Geliştirmekte olduğumuz en üst teknoloji, insanlığın binlerce yıllık beden dilini öğreniyor. Gelecekte beden dili üzerinden iletişim kuran, duyguları anlayan ve empati kuran robotlarla beraber yaşayacağız” dedi. 



Geldmacher: "2020'de 50 milyar bağlı cihaz olacak"



“Keşfedin” temalı oturumların diğer bir konuğu UK Wired Dergisi Editörü David Rowan oldu. Rowan, milyon dolarlık girişimci fikirlerinden örnekler vererek dijital dönüşümde çağı yakalamanın 10 kuralını sıraladı. Rowan, şunları söyledi: “Bugün artık, yapmak istediğinizi hayata geçirmek için dünyayı izlemek zorundasınız. Günümüzde mobil teknoloji, tüm kuralları değiştiriyor. Artık, çevrimdışı diye bir şey yok. Robotlar geliyor ve yapay zeka çok hızlı gelişiyor. Önemli olan sadece teknoloji geliştirmek değil, insana hitap etmek.” 



Jan Geldmacher: “Mobil teknolojiler büyük bir oyuncu olacak” Vodafone Global Enterprise CEO’su Jan Geldmacher ise,  2020’ye kadar dünyada yaklaşık 50 milyar bağlı cihaz olacağını şirketlerin varlıklarıyla başa çıkma tarzının değişeceğini söyledi. 



Guy Hoffman: “En üst teknoloji, insanlığın binlerce yıllık beden dilini öğreniyor”



“Yarını Tasarlayın” temalı oturumların ikinci konuşmacısı Robot Tasarımcısı Guy Hoffman, "Geleceğin robotlarının en büyük özelliğinin bir bedene sahip olmaları olduğunu söyleyen Hoffmann, "Yüksek sesle konuşan biri karşısında utanan robotlardan göz teması kurarak tepki veren robotlara kadar neredeyse tüm ‘insani” özellikleri taşıyan robotlarla karşılacağız. Yüzünüzü tanıyan, sizinle beraber müzik yapan ve müzikten keyif alan robotlarınız olacak. Robotların bizi zenginleştireceği, bizim yanımızda, bizimle beraber durabileceği, bizi belki de daha iyi insanlara dönüştürebileceği bir dünyaya doğru gidiyoruz. On binlerce yıl beden dilini oluşturduk. Şimdi ise geliştirmekte olduğumuz en üst teknoloji, insanların binlerce yıldır kullandığı dili öğreniyor." dedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin