Geçtiğimiz hafta medyada en çok bunlar konuşuldu

PRNET, geçen hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Geçtiğimiz hafta medyada en çok bunlar konuşuldu

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 28 Ocak – 03 Şubat 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’lerini” 5 başlık altında sıraladı;



Haftanın gündemi  “ABD Büyükelçiliğine canlı bomba saldırısı”



Ankara’nın en iyi korunan binası olarak bilinen ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili yansımalar 352 haberle bu hafta gündemin ilk sırasına yerleşti. İstanbul Beyoğlu’nda kaldığı evden 21 Ocak’ta çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan ABD’li Sarai Sierra’nın kayboluşu ve cesedinin bulunması ile ilgili yansımalar 232 haberle gündemin 2. sırasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül’ün, muhalefet ile iktidar arasında sert tartışmalara yol açan ve “anadilde savunma” olarak bilinen yasayı onaylaması ile ilgili haberler 260 yansımayla gündemin 3. önem teşkil eden konusu oldu. 12 yıldır kanserle mücadele eden Türk müziğinin güçlü seslerinden Ferdi Özbeğen’in vefatı ile ilgili yansımalar 206 haberle 4. sırada yer aldı. Gaziantep’te Güneydoğu Galvaniz Fabrikası’nda hatalı monte edilen buhar kazanında biriken gazın sıkışması ile yaşanan patlama ve 7 kişinin ölümü ile ilgili haberler 196 yansımayla PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sırasına giriş yaptı.

 



Haftanın ünlüsü “Cem Yılmaz



Cem Yılmaz 190 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sırada yer alıyor. Demet Akbağ, 132 haberle 2. sırada yer buldu. 129 haberle listede Hülya Avşar 3.sırayı oluşturuyor. Hülya Avşar’ı 94 haberle Sezen Aksu takip ederken, Şahan Gökbakar 82 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.

 

Haftanın siyasetçisi “Recep Tayyip Erdoğan”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3.566 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1053 haberle 2.sırada yer aldı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler 873 haberle 3. sırayı oluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 449 haberle 4.sırada yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise 363 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümünde son sırasından giriş yaptı.

 

Haftanın spor adamı “Şenol Güneş



Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Şenol Güneş 458 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. BursaSpor’un eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 472 haberle 2. sıraya yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 433 haberle 3. sırada yer alırken,  Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 379 haberle 4. oldu. Beşiktaş Spor Kulübü Teknik Direktörü Samet Aybaba 367 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 

Haftanın sporcusu “Wesley Sneijder”



Galatasaray’ın yeni transferi Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder 799 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’da forma giyen Felipe Melo 428 haberle 2. sırada yer aldı. Beşiktaş’ta Santrafor mevkinde forma giyen Portekizli futbolcu Hugo Almeida 328 haberle 3. sırayı oluşturdu. Fenerbahçe’ye geri dönen Emre Belözoğlu 309 haberle 4. sırada yer aldı. Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu futbolcu Manuel Fernandes 264 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin