Geçtiğimiz günlerde tv100'e transfer olan duayen gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar'dan Altılı Masa liderlerine flaş çağrı! 'AKP öncesi yıllarda olduğu gibi bir açık oturum yapalım'

Geçtiğimiz günlerde tv100 ile anlaşan Uğur Dündar, kişisel sosyal medya hesabından flaş bir çağrıda bulundu. Dündar, Altılı Masa liderlerine, açık oturum davetinde bulundu. Uğur Dündar sosyal medyadan yaptığı bu çağrıdan sonra tv100'de Hande Aydemir'in konuğu oldu, çağrısını bir kez daha oradan yaptı: Çağrımı buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Tarihini kendileri belirlesin, altılı masa toplantısı tv100 ekranlarında gerçekleşsin.

Google Haberlere Abone ol
Geçtiğimiz günlerde tv100'e transfer olan duayen gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar'dan Altılı Masa liderlerine flaş çağrı! 'AKP öncesi yıllarda olduğu gibi bir açık oturum yapalım'

Yeni yayın döneminde çok önemli transferlere imza atan tv100, Türk basınının en önemli isimlerinden birini transfer etti. Duayen gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar artık tv100 ekranlarında olacak.

Uğur Dündar, tv100 ekranlarında her cumartesi gecesi saat 21:00'de "Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması' isimli programla ekrana gelecek.

tv100 kadrosuna katılan duayen gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Altılı Masa'yı oluşturan partilerin liderlerine seslenerek, açık oturum davetinde bulundu.

Dündar, çağrısında "Altılı Masanın sayın liderleri! AKP öncesi yıllarda olduğu gibi bir açık oturum yapalım. Moderatörlüğünü üstleneceğim yayında toplumun zihnini kurcalayan tüm soruları yönelteyim. Siz de net cevaplar verin. TV 100 ekranındaki tarihi yayının ucu açık olsun. Halk aydınlansın.." ifadesini kullandı.

Bir çağrı da tv100 ekranlarından

Dündar, bu paylaşımdan sonra tv100'de Hande Aydemir'in stüdyo konuğu oldu ve siyasi parti liderlerine yeniden bir çağrı yaptı. Dündar, liderlere seslendi ve kendilerinin belirleyecekleri harhangi bir tarihte Altılı Masa toplantısının tv100 ekranlarında yapılmasını istedi. Dündar aynı zamanda diğer tv kuruluşlarına da bu konuda tv100 logosunu kullanmaları şartıyla ortak yayın yapabileceklerini ifade etti.

İşte Dündar'ın tv100'deki çağrısı ve açıklamaları

Ayın 7'sinde planlıyorduk ilk programımızı Uğur Dündar İle Haftanın Panoraması. Ama bir teknik nedenle bir hafta erteleyeceğiz programı. 14'ünde ilk yayınımız tv100 ekranlarında gerçekleşecek. Ondan sonra da her cumartesi saat 21:00 ile 23 saatleri arasında ben tv100 seyircisiyle birlikte olacağım.

Hem sosyal medya hesabımdan hem de gazetedeki yazımdan bir çağrı yaptım. Eskiden demokratik bir gelenek vardı, AK Parti iktidarına kadar. İktidar partilerin liderleriyle muhalefet liderleri bir araya gelir deneyimli moderatör eşliğinde memleket meselesini tartışırlardı.

En son tartışma programı benim yönetimimde Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal arasında 3 Kasım 2022 seçimlerinden hemen önce yapıldı. Bu tarz programların sonuncusu bu oldu. O programın hemen ardından hem Erdoğan hem Baykal bana tarafsız olduğum için teşekkür ettiler. 

Şimdi benim önerim şu. Madem güçlendirilmiş parlamenter sistem vaat ediliyor. O halde Altılı masa liderleri de bir tv programında tv100 ekranlarında benim moderatörlüğümde yan yana gelebilirler ve kendilerine oy verecek ya da tüm seyircilerin zihinlerine takılan soruları cevaplayabilirler. tv100 ekranı şu açıdan çok önemli burası tarafsız televizyon. Ben bu yüzden burayı tercih ettim. Burada gerçekten o tür bir program yapılabilir. Ve demokrasi kültürünün gereği olan bu format yeniden canlanabilir. 

Gönül şunu ister tabi ki cumhurbaşkanı adayı belli olduktan sonra anketlerde en çok oyu alacağı belirlenen iki aday ki biri Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğeri de altılı masanın göstereceği aday olacak. Gönül ister ki onların tartışabileceği bir programı tv100 ekranlarında gerçekleştirebilelim. Bu sadece tv100 ile kalmaz diğer televizyonlar da tv100'ün logosunu kullanmak şartıyla yayınımızı kullanabilir, ortak yayın yapabiliriz. Bu demokrasimize çok büyük bir katkı sağlayacak.

Çağrımı buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Tarihini kendileri belirlesin, altılı masa toplantısını tv100 ekranlarında gerçekleşsin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin