Geçsinler yüzüme tükür... Ortaylı veya Şengör Milyoner programına katılırsa ne olur? Gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken çıkış

ATV ekranlarında reyting rekoru kıran Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan bazı eğitimli kişiler ilk sorularda elenince sosyal medyada gündem oluyor. Konuya dair açıklama yapan Gazeteci Fatih Altaylı, İlber Ortaylı veya Celal Şengör'ün de ilk 5 soruda zorlanabileceğini iddia ederek, 'Geçsinler yüzüme tükür' dedi ve ezber bozacak açıklamalar yaptı. Öte yandan mezun olduktan sonra 10 - 20 bin dolar maaş bekleyen öğrencilere de tavsiye verdi.

Google Haberlere Abone ol
Geçsinler yüzüme tükür... Ortaylı veya Şengör Milyoner programına katılırsa ne olur? Gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken çıkış
Medyatava

İlgiyle takip edilen Milyoner programında yaşananlar gündem oluyor.

Toplumun her kesiminden insanın başvurduğu Milyoner programında iyi eğitim almış bazı kişiler ilk sorularda elenince sosyal medyada sıklıkla konuşuluyor.

Fatih Altaylı'dan Milyoner'de elenen eğitimli kişilere ilişkin ezber bozan açıklama geldi. Bununla birlikte 10, 20 bin dolar maaş bekleyen öğrencilere de tavsiye verdi.

"İLK 5 SORUYU GEÇSİNLER YÜZÜME TÜKÜR"

Milyoner yarışmasında ilk 5 soruda elenen eğitimli gençler hakkında yorumunu belirten Altaylı, "Ben şuna karşıyım bu ve bu gibi yarışmalara ülkenin genel kültür seviyesini ölçme yarışması ya da bir önemli sınavmış gibi bakmanın hiçbir alemi yok. Bu yarışmalar başka bir şey. O yarışmaya bırak üniversiteyi gayet iyi puanla kazanmış veya işte Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyan ya da yurt dışında Harvard'da okuyan falan çünkü böyle şeyler de oluyor, oldu... Geliyor, 2. soruda eleniyor... Ya bizim allame-i cihan dediğimiz kişileri götürelim, İlber Ortaylı'yı, Celal Şengör'ü, hatta Murat Bardakçı'yı götürelim oturtalım oraya... İlk beş soruyu geçsinler yüzüme tükür. Geçemezler. Bir şarkı çalıyor arkada, bu şarkıyı kim söylüyor? Sen Celal'in veya İlber'in eğer o söyleyen Maria Callas değilse bu soruya cevap verebileceğini düşünüyor musun?" dedi.

Sözlerine devam eden Altaylı, "Şimdi bir şarkıcı söylüyor şeytan meytan falan, tabi Celal bunu bilmeyecek. Sunucu diyecek ki Serdar Ortaç. Celal soracak 'O kim?' Ne olacak bu Celal'i cahil mi yapacak veya İlber'i?" ifadelerini kullandı.

"BİLDİĞİN HER ŞEY ÇOK KOLAY, BİLMEDİĞİN HER ŞEY ÇOK ZOR"

Açıklamalarının devamında Altaylı, "Bir de şu vardır, bildiğin her şey çok kolay, bilmediğin her şey çok zor. 'Bu soruyu nasıl bilemedi?' Bana kolay o, sen bilmiyorsan sana çok zor veya senin çok kolay bildiğin bir şey de bana zor." dedi.

Bilginin insanın ilgi alanlarına, kültürüne, yetiştiği ve geliştiği ortama bağlı olduğunu söyleyen Altaylı, "Serdar Ortaç'ın bir şarkısını veya adını bile bilmediğimiz sanatçılar var onların şarkısını veya spor kulübünün bilmem nesini bir futbolcunun bir şeyini falan bilemeyebilir." dedi.

20 BİN DOLAR MAAŞ BEKLEYEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Öğrencilerin mezun olduktan sonra 10 - 20 bin dolar maaşla iş beklentisi sosyal medyada gündem olan konulardan bir diğeriydi. Konuya dair açıklama yapan Altaylı, üniversitelerin bölümlerinden her yıl binlerce öğrencinin mezun olduğunu ve iş imkanlarının kısıtlı olduğunu kaydetti.

YouTube hesabından açıklama yapan Altaylı İngiltere'nin kamyon şoförü aradığını, bir ustanın evlere gittiği günlük tadilat işlerinden 3 bin TL alabildiğini söyleyerek, "Eğer bu paraları kazanmak istiyorlarsa bu işlere gitsinler. Ustalık mustalık... Bunlar daha iyi bak açık söylüyorum çünkü oralarda açık var." diye tavsiye verdi.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin