Geçen hafta medyada en çok bunlar konuşuldu

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Geçen hafta medyada en çok bunlar konuşuldu

21-27 Ocak 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’lerini” 5 başlık altında sıralandı;



Haftanın gündemi “Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesi”



Aralarında terör örgütü PKK’nın kurucularından Sakine Cansız’ın da bulunduğu üç kadının Paris’te başlarından vurularak öldürülmesi ile ilgili yansımalar 276 haberle bu hafta da gündemin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Üniversitesinde çıkan yangın ile ilgili yansımalar 180 haberle gündemin 2. sırasında yer aldı. Solunum yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın vefatı ile ilgili haberler 146 yansımayla gündemin 3. önem teşkil eden konusu oldu. Türkiye’nin Suriye’den gelebilecek olası bir füze saldırısına karşı mevcut hava savunma yeteneklerini artırmak amacıyla NATO’dan talep ettiği Patriot füze savunma sistemlerinin ilk bölümünün operasyonel hale getirilmesi ile ilgili yansımalar 137 haberle 4. sırada yer aldı. DHKP-C terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda yapılan gözaltılar ile ilgili haberler 122 yansımayla PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sırasına giriş yaptı.



Haftanın ünlüsü “Cem Yılmaz”



Cem Yılmaz 156 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sırada yer alıyor. Hülya Avşar, 85 haberle 2. sırada yer buldu. 83 haberle listede Çağatay Ulusoy 3.sırayı oluşturuyor. Çağatay Ulusoy’u 78 haberle Cenk Eren takip ederken, Türkan Şoray 77 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.

 

Haftanın siyasetçisi “Recep Tayyip Erdoğan”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3.381 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 547 haberle 2.sırada yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 460 haberle 3. sırayı oluşturdu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise 448 haberle 4.sırada yer aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 395 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümünde son sırasından giriş yaptı.

 

Haftanın spor adamı “Fatih Terim”



Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 423 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 349 haberle 2. sıraya yerleşti. Beşiktaş Spor Kulübü Teknik Direktörü Samet Aybaba 312 haberle 3. sırada yer alırken, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise 256 haberle 4. oldu. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal 256 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 

Haftanın sporcusu “Wesley Sneijder”



Galatasaray’ın yeni transferi Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder 1032 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Beşiktaş’ta Santrafor mevkinde forma giyen Portekizli futbolcu Hugo Almeida 320 haberle 2. sırada yer aldı.  Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu futbolcu Manuel Fernandes 248 haberle 3. sırayı oluşturdu. Fenerbahçe forması giyen Türk Milli Futbolcu Mehmet Topal 146 haberle 4. sırada yer aldı. Galatasaray’da forma giyen Felipe Melo 131 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin