Geçen hafta en çok hangi olaylar ve kişiler haber oldu?

PR NET geçen haftanın en çok konuşulan olay ve kişilerini derledi.

Google Haberlere Abone ol
Geçen hafta en çok hangi olaylar ve kişiler haber oldu?

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok yer alan olay ve kişileri raporladı.



03 - 09 Kasım 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre; 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında sıralandı.



HAFTANIN GÜNDEMİ ERMENEK ve MADEN



28 Ekim’de Ermenek’te yaşanan maden faciası geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da 2 bin 144 haber ile gündemin belirleyicisi oldu. Madende yapılan arama kurtarma çalışmalarında 18 işçiden ikisinin cansız bedenine ulaşılabilmişken, mahsur kalan diğer madencilerden henüz bir haber yok.



Haftalardır çok fazla konuşulan IŞİD; 1932 haberiyle gündemin ikinci konusuydu. Kobane’de IŞID kuşatması sürerken; IŞİD Kaniya Kurda ve Belediye bölgelerinden geri çekilmek zorunda kaldı.



İsrail askerlerinin postallarıyla girerek savaş alanına çevirdikleri Mescid-i Aksa medyada 1481 haberi ile oldukça yer alan konulardan birisiydi.



Mahkûmiyet kararları, Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı Balyoz Davası; haftanın gündeminde dördüncü sıradaydı.



Yıldız Holding bünyesindeki Ülker’in dünya devi United Biscuits’i satın alması ile United Biscuits konusu en fazla konuşulan haberler arasında yer aldı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİSİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemde 2 bin 805 haberi ile haftanın en fazla konuşulan siyasetçisi olurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu 2 bin 643 haberi ile ikinci sıradaydı. 791 haberi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listeyi üçüncü sıradan takip etti.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dördüncü olarak kayıtlara geçerken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haber yansımalarında beşinci sırada yer aldı.



Geçen hafta en çok hangi olaylar ve kişiler haber oldu?



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN ÜNLÜSÜ KADİR İNANIR       



Haftanın ünlü gündemini belirleyen kişi 143 haberi ile Kadir İnanır oldu.



Müzisyen Fazıl Say en fazla bahsi geçen ünlü sıralamasının ikinci sırasında yer alırken, komedyen Cem Yılmaz 116 haber ile listenin üçüncüsü oldu. Hafta boyunca medyada en fazla haberi ile yer bulan dördüncü ünlü Necati Şaşmaz iken, listeyi 94 haberi ile Türkan Şoray tamamladı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPOR ADAMI VAHİD HALILHODZIC



Trabzonspor’un eski teknik direktörü Vahid Halilhodzic hafta gündeminin en fazla habere sahip spor adamı olarak kayıtlara geçti. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli haber yansımalarında haftanın ikinci spor adamı olurken; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım listede üçüncü sırayı doldurdu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 353 haber yansıması ile sıralamanın dördüncüsü olurken; Ersun Yanal 299 haberi ile beşinci sıradaydı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCUSU DEMBA BA



Hafta boyunca 507 haberi ile listenin ilk sırasına yerleşen sporcu Beşiktaş’ın golcüsü Demba Ba oldu. Gökhan Töre listenin ikincisi olurken; Fenerbahçe’li Emmanuel Emenike üçüncü sıradaydı. Galatasaray’ın futbolcusu Wesley Sneijder, haftanın en fazla habere sahip dördüncü sporcusu olarak kayıtlara geçerken; listenin beşincisi 410 haberi ile Tranbzonspor’lu Kevin Constant oldu.



Geçen hafta en çok hangi olaylar ve kişiler haber oldu? - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin