Gazze'deki yangında 21 kişi hayatını kaybetti. Mahmud Abbas "ulusal trajedi" dedi.

Filistin'in Gazze Şeridi'nde bir apartmanda çıkan yangında facia yaşandı. Yoğun bir nüfusun bulunduğu bölgedeki binada 10'u çocuk 21 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki yangında 21 kişi hayatını kaybetti. Mahmud Abbas "ulusal trajedi" dedi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'ndaki bir binada çıkan ve 10'u çocuk 21 kişinin öldüğü yangının soruşturulması için komite oluşturulduğu bildirildi.

Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, düzenlediği basın toplantısında, Cebaliya Mülteci Kampı'ndaki yangınla ilgili tüm detayların ortaya çıkarılması amacıyla bir komitenin görevlendirildiğini belirtti.

Bezm, ilk belirlemelere göre binanın içinde bulunan benzin stokunun, yangının büyümesine ve can kaybının artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas "ulusal trajedi" olarak nitelediği yangın sonrası bir günlük yas ilan edileceğini söayledi.


Yangının çıktığı binanın, nüfusun yoğun olduğu bir bölge olduğuna dikkati çeken Bezm, itfaiye ekiplerinin büyük çabaları sayesinde yangının çevredeki binalara sıçramasının önüne geçildiğini dile getirdi.

Gazze'deki 8 mülteci kapmından birisi olan Cebaliya, yaklaşık 2.3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Bölge, dünyanın en yoğun nüfuslu alanlarından biri olarak biliniyor.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'ndaki bir binada çıkan ve 21 kişinin öldüğü yangın nedeniyle Filistin halkına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de meydana gelen yangın felaketinde aralarında çocukların da olduğu 21 Filistinli kardeşimizin vefatı bizleri derinden üzdü. Bu müessif hadisede vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler Gazze Yangın apartman
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin