Gazze'deki sahra hastanesine havadan ilaç ve malzeme yardımı. Ürdün Kralı Abdullah açıkladı. İsrail - Hamas çatışması bir aydır sürüyor: Ölü sayısı 10 bini aştı

Hamas’ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen çatışma bugün bir ayını tamamladı gününe girdi. İsrail ordusu, Gazze’yi üç yönden kuşattıklarını açıkladı. İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı. Ürdün Kralı Abdullah, Gazze Şeridi'ndeki Ürdün Sahra Hastanesi'ne acil tıbbi malzeme ve ilaç yardımının havadan ulaştırıldığını açıkladı. İşte 31. günde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki sahra hastanesine havadan ilaç ve malzeme yardımı. Ürdün Kralı Abdullah açıkladı. İsrail - Hamas çatışması bir aydır sürüyor: Ölü sayısı 10 bini aştı

20.58

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinde İsrail ile çıkan çatışmada iki mensubunun daha öldüğünü açıkladı.

20.55

BM Genel Sekreteri Guterres, BM ve ortaklarının, Gazze ve Batı Şeria'daki 2,7 milyon kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattığını duyurdu.

19.12

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana ortalama her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğünü, 2 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

17.30

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusu, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Hastanesi, Ruh Sağlığı Hastanesi ve Göz Hastanesini hedef aldı.

17.26

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarıyla birlikte Batı Şeria'da da şiddeti artırıyor.

İsrail güçlerinin Tulkerem kentinde bir araca ateş açarak 3 Filistinliyi öldürdüğü, biri kişiyi de ağır yaraladığı bildirdi.

16.43

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne ait bir binanın çatısındaki güneş enerjisi panellerini bombaladı.

12.48

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilerin güneye geçişi için bugün süreli olarak koridor açılacağını öne sürdü.

Sözcü Adraee, X sosyal medya platformundan yayımladığı mesajda, söz konusu koridorun bugün yerel saatle 10.00-14.00 arasında açık olacağını iddia etti.

11.36

İsrail’in Gazze’de bulunan Al-Quds hatsanesi civarına düzenlediği bombardımanlarda hastanenin hasar gördüğü, hastane içinde bulunan sivillerden 12’sinin yaralandığı, 4’ünün durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Al-Quds hastanesinde yoğun bakım ünitesindeki bir hasta ağır yaralandı. Buna ek olarak, Gazze Şeridi'ndeki Tel Al-Hawa bölgesindeki hastane çevresindeki ağır bombardıman nedeniyle yerinden edilen insanlar arasında başka yaralanmalar da oldu. Personelimiz ve hastane içindeki 14 binden fazla sivil şu anda ciddi tehlike altında. Al-Quds hastanesi çevresi, İsrail güçlerinin bir haftayı aşkın süredir bölgeyi hedef alan saldırılarını yoğunlaştırmasıyla birlikte amansız ve şiddetli bir saldırıya maruz kaldı. Her yönden yapılan ağır topçu atışları ve hava bombardımanı sonucu 4’ü ağır, 12 yerinden edilmiş sivil yaralandı. Ayrıca 2 hasta ve hastane önünde bulunan 35 kişi daha yaralandı” denildi. 

11.20

Filistin Telekomünikasyon Şirketinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetlenen hava saldırıları sonucu bölgede 10 gün içinde üçüncü kez iletişim ve internet hizmetlerinin çöktüğü hatırlatıldı. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde dün akşam saatlerinden itibaren kesilen internet ve iletişim hizmetlerinin kademeli olarak sağlanmaya başlandığı aktarıldı.

11.00

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 31. gününde devam ediyor. İsrail, Gazze'deki Bureyc Mülteci Kampı'nı bombaladı. Olayda en ez 15 kişi hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı var. Saldırıda yaralanan çocuklar en yakın hastanede tedavi altına alındı.

10.45

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi gerçek mermiyle vurarak öldürdü, 3'ü ağır 5 kişiyi de yaraladı. Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti yakınında yer alan Halhul'da bazı Filistinlileri gözaltına almak için baskın düzenlediğini belirtti.

09.00

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesinde Mişmiş Ailesi'nin evine hava saldırısı düzenleyen İsrail savaş uçakları, 10 kişinin ölümüne çok sayıda vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Han Yunus'taki el-Muhafaza caddesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında biri çocuk iki kişi öldü bazı vatandaşlar yaralandı. Evin enkazı altında henüz kurtarılmayı bekleyenlerin olduğu kaydedildi.

08.45

İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde başlatılan saldırılarda siviller hedef alınırken İsrailli bir grup doktordan insanlık dışı bir çağrı geldi. Doktorlar, Şifa Hastanesi'nin bombalanmasını isterken bir bildiri imzaladı. İsrail ordusunca Şifa Hastanesi'nin bombalanmasının "meşru hak" olduğu iddia edildi.

07.30

Ürdün resmi haber ajansı Petra'nın haberine göre, Kral Abdullah, "Gazze Şeridi'ndeki Ürdün Sahra Hastanesi'ne acil tıbbi malzeme ve ilaç yardımı havadan ulaştırıldı." dedi. Kral Abdullah, "Allah'a hamdolsun ki Silahlı Kuvvetlerimizin Hava Kuvvetleri mensupları, bu gece yarısı Gazze Şeridi'ndeki Ürdün Sahra Hastanesi'ne acil tıbbi ve ilaç yardımını uçaktan indirmeyi başardılar." ifadelerini kullandı.

07.15

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun, "Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri" açıklamasını kınadı. İİT, X Platformundan yaptığı açıklamada, Gazze'ye nükleer bomba tehdidinin "sistematik bir terör" olduğu kaydedildi.

07.00

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Gazze'de sivillerin insani koridorlardan geçmesine olanak sağlamak için aralar verilmesinden yana olduklarını söyledi.

06.30

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze'de binlerce Filistinli çocuğun öldürüldüğünü, bunun insanlık dışı olduğunu söyledi. Bakan Abdullahiyan, "İsrail Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarına devam ederse, savaş kaçınılmaz olarak genişleyecektir. Lübnan ve Yemen'de eylemlerini artırabilecek diğer direniş güçleri faaliyet gösteriyor." dedi

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin