Gazze'de salgın felaketi başladı. Filistin Sağlık Bakanı duyurdu: Vakalar korkunç boyutta

İsrail'in saldırılarına devam ettiği Gazze'de temel gıda ve hijyen malzemelerindeki eksiklik nedeniyle salgın felaketi yaşanıyor. Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, işgal altında olan Ramallah kentindeki basın toplantısında Gazze'dekilerin sağlık durumuna ilişkin konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de salgın felaketi başladı. Filistin Sağlık Bakanı duyurdu: Vakalar korkunç boyutta
AA

Saldırı altındaki Gazze'de salgın tehlikesi yaşandığı duyuruldu.

Gazze'de su, gıda, ilaç ve hijyen malzemelerinin azaldığına dikkat çeken Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, hastalığın hızlıca yayılmaya başladığını açıkladı.

Meyle, bir ayda görülen ishal vakalarının iki yılda görülen vaka sayısını geçtiğini söyledi.

Gazze'de salgın felaketi başladı. Filistin Sağlık Bakanı duyurdu: Vakalar korkunç boyutta

VAKALAR KORKUNÇ BOYUTTA

Gazze'deki vakaların korkunç boyuta ulaştığını söyleyen Meyle, "117 bin akut solunum yolu enfeksiyonu vakası, 5 yaş altı çocuklarda 86 bin ishal ve dehidrasyon (sıvı kaybı) vakası, 26 bin uyuz ve bit, 2 bin 400'den fazla da su çiçeği vakası tespit edildi. Gazze'de sadece bir ay içinde çocuklarda görülen ishal vakaları, aynı yaş grubunun 2020 ve 2021 yıllarında kaydedilen ishal vakalarını geçti. Hepatit vakalarında da artış gözlendi." dedi.

Gazze'de sağlık sektöründeki problemlere değinen Meyle yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu söyledi ve, "Hala 20 hastane hizmet dışı. Gazze'nin güneyindeki hastanelerin doluluk oranı yüzde 216'yı geçti. Bunun yanı sıra ciddi anlamda personel, ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı var." ifadelerini kullandı.

NÜFUSUN YÜZDE 80'İ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail'in saldırıları yüzünden Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 80'ine tekabül eden 1,8 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini kaydeden Meyle, 7 Ekim itibarıyla Gazze'de benzeri görülmemiş insanlık krizi yaşandığını ve alt yapının tahrip olduğunu söyledi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin 15 bin 900'ü, yaralıların sayısının ise 42 bini geçtiğini belirten Meyle, bu oranın yüzde 70'inden fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğuna dikkat çekti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin