Gazze'de nüfusun önemli bir bölümü su sıkıntısı yaşıyor. Netanyahu ile Biden, bölgenin güneyine su verilmesi için anlaştı

İsrail Enerji Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden arasında varılan anlaşma doğrultusunda Gazze'nin güney kesimlerine su tedarikinin yeniden başlayacağını duyurdu. Enerji Bakanı Israel Kantz, bu kararın İsrail'in Hamas'ın bulunduğu bölgeye yönelik sıkı ambargo politikasıyla uyumlu olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de nüfusun önemli bir bölümü su sıkıntısı yaşıyor. Netanyahu ile Biden, bölgenin güneyine su verilmesi için anlaştı

Kantz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Başbakan Netanyahu ve Başkan Biden arasında mutabık kalınan Gazze Şeridi'nin güneyinde suların açılması kararı, sivil nüfusun Gazze Şeridi'nin güneyine itilmesi sonucunu doğuracak ve Gazze üzerindeki elektrik, su ve yakıt alanlarındaki genel kuşatmanın sıkılaştırılmasını mümkün kılacak ve IDF'nin (İsrail Savunma Bakanlığı) Nazi Hamas altyapısına operasyon yapmasını ve yok etmesini kolaylaştıracaktır". diye yazdı.

Ne olmuştu?

İsrail, 7 Ekim'de Hamas militanlarının ülke topraklarındaki saldırısının ardından Gazze şeridini tam abluka altına almış ve bölgeye elektrik ve su dağıtımını kesmişti. 

Birleşmiş Milletler, insani yardım ve insan hakları grupları ile birçok ülke, İsrail'e su ve elektrik kesintisini "insani krize" yola açarak sivilleri hayati tehlikeye attığı uyarısında bulunuyordu.

Hamas'ı "yeryüzünden sileceğini" belirten İsrail hükümeti kara harekatına hazırlanırken sivil kayıpların önüne geçmek amacıyla Gazzelilerden bölgenin kuzeyini boşaltmaları ve güneye gitmeleri talimatını vermişti.

Kaynak: A.A
Etiketler İsrail Gazze Hamas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin