Gazze'de hastane kalmadı. Tüm faaliyetler durduruldu! İsrail- Hamas çatışmasında 38. gün

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı resmen savaşa döndü. İsrail durmaksızın Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Gazze'deki durumun her geçen gün daha da kötüleştiği vurgulanırken, İletişim Bakanı İshak Sidr, yakıt sıkıntısı nedeniyle perşembe günü itibariyle iletişim hizmetlerinin tamamen duracağını bildirdi. Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde de faaliyetler durduruldu. İşte İsrail- Hamas çatışmasının 38. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de hastane kalmadı. Tüm faaliyetler durduruldu! İsrail- Hamas çatışmasında 38. gün
AA

23.08

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir tutulan yakınlarının kaçırılmasından hükümeti sorumlu tutan İsraillilerin aileleri, başkent Tel Aviv'de eylem düzenledi.

22.42

Filistin resmi haber ajansı: İsrail güçlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 31 kişi öldü.

22.39

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki parlamento binasını işgal etti.

21.43

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'de gelecek günlerde olabileceklerden derin endişe duyduklarını belirterek, "Gazze'deki insani felaket kapalı kapılar ardında değil, gözler önünde gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

19.51

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörlüğü, yakıt tedarik edilmediği için 48 saat içinde insani operasyonlarının duracağını bildirdi.

17.44

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail güçlerinin, kuzeydeki Filistinlileri sürdüğü Gazze'nin güneyinde yer alan bir BM binasına düzenlediği son saldırının bölgede artık güvenli bir yer bulunmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

16.30

İsrail'in Lübnan'ın sınır bölgesine savaş uçakları ile düzenlediği hava saldırısında 2 sivilin öldüğü belirtildi.

14.37

İsrail Hava Kuvvetleri, 7 Ekim’de Hamas’ın saldırısının ardından Gazze Şeridi’nde 4 bin 300 hava saldırısı düzenledi.

İsrail Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların bir parçası olarak, hava kuvvetleri uçakları ve kara kuvvetleri 4 bin 300 hava saldırısı, yüzlerce tanksavar fırlatma pozisyonu, yaklaşık 300 tünel şaftı, ele geçirilen yüzden fazla bina, yüzlerce silah, komuta hedefleri ve Hamas’ın kontrolündekiler de dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin altyapıya saldırdı” denildi.

12.26

Gazze Sağlık Bakanlığı, an itibariyle Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

12.10

Gazze Şifa Hastanesi Müdürü: Hastanemizdeki elektrik kesintisi ve hizmetlerin aksamasından dolayı 6'sı bebek toplam 20 kişi hayatını kaybetti.

12.02

Filistin Kızılayı, İsrail ordusuna ait tankların Al Quds hastanesinin etrafını sardığını duyurdu.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail tankları ve askerleri her yönden Al Quds hastanesi yakınına konuşlandı. Bombardıman devam ederken; hastanede hastaların, ailelerinin ve sağlık personelinin tahliyesi için hazırlıklar sürüyor” denildi.

11.28

Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nde 3 hemşire hayatını kaybederken, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yakıtın tükendiği Şifa Hastanesi’nde hayatını kaybeden prematüre bebek sayısının 3’e yükseldiği duyuruldu.

10.30

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonunun başlamasından bu yana ölen asker sayısının 44'e yükseldiği belirtildi.

08.07

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Hemen ateşkes ya da uzun süreli duraklama çağrılarının doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 37 gündür devam ederken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, uluslararası toplumun Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısına karşı olduğunu açıkladı. Scholz bir tartışma programında yaptığı açıklamada, "Hemen ateşkes ya da uzun süreli duraklama çağrılarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu sonuçta İsrail'in Hamas'a yeni füzeler elde etme ve toparlanma imkanı vermesi anlamına gelir" ifadelerini kullanarak, ateşkes yerine "insani duraklama" çağrısında bulundu.

00.39

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için "anlaşma yapabileceklerini" belirtti.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Galant, esir aileleriyle bir araya geldi.

"Bu savaşta, emniyet teşkilatı sadece iki şeyle ilgileniyor: Hamas'ın yenilmesi ve esirlerin geri dönüşü." diyen Galant, her ne şekilde olursa olsun esirleri kurtarmaya kararlı olduklarını, bunun ise anlaşma ya da operasyon yoluyla olabileceğini dile getirdi.

00.11

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor. 

00.00

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası devam ederken, bölgedeki yakıt krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Filistin İletişim Bakanı İshak Sidr yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki telefon ve internet hizmetlerinin yakıt yetersizliği nedeniyle perşembe günü tamamen duracağını belirterek, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleşeceğini ifade etti. Gazze Şeridi’ndeki teknik ekiplerin devam eden İsrail saldırılarına rağmen internet ve telefon hizmetini sürdürmek için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Sidr, İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağını felç etme çabalarının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini ve İsrail’in savaş suçlarını gizlemeyi amaçladığını belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin