Gazze'de bir gecede 120 Filistinli daha hayatını kaybetti. İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İsrail - Hamas çatışmasında 18. gün

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 18. gününe girdi. Bölgeden alınan bilgilere göre Gazze'de, İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 120 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'de Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de bir gecede 120 Filistinli daha hayatını kaybetti. İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İsrail - Hamas çatışmasında 18. gün

20.04

Lübnan-İsrail sınır hattındaki çatışmalarda 7 Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 34’e yükseldi

19.24

İsrail ordusu, Gazze sınırı yakınındaki İsrail'in Sderot bölgesine tank ve zırhlı araç sevkiyatını sürdürüyor.

17.49

Filistin Dışişleri Bakanı: "BMGK'nin Gazze'deki katliamı durdurmadaki başarısızlığının devamı kabul edilemez."

14.20 

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak, 5 bin 791’e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında artan ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791’e, yaralıların sayısının da 16 bin 297'ye yükseldiği belirtildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre ise hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü.

12.49

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyini savaş uçakları ve obüslerle yoğun şekilde vuruyor.

Gazze’ye 18 gündür bomba yağdıran İsrail ordusu, öğle saatlerinde kuzeydeki bölgelere yeniden yoğun saldırı başlattı.

Savaş uçakları Beyt Hanun Mahallesi’nin de yer aldığı bölgelere çok sayıda saldırı düzenledi.

10.15

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuyla çıkan çatışmalarda 3 mensubunun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Ali Adnan Artel, Mustafa Hüseyin, İbrahim Muhammed Kaşmer'in cihad görevini yerine getirirken öldürüldükleri" kaydedildi. Söz konusu ölümlere neden olan çatışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

09.55

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail saldırıları altındaki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana "35 meslektaşlarının" öldüğünü duyurdu.

08.05

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki farklı mahallelerde bulunan 400 yerin vurulduğu bildirildi. Açıklamada, vurulan yerlerin "Hamas hedefleri" olduğu iddia edilirken, aralarında bebeklerin de bulunduğu sivil ölümlerine değinilmedi. İsrail ordusu, açıklamasında hedeflerden birinin cami olduğuna da yer verdi.

07.45

Gazze Şeridi'nde, İsrail saldırıları 18'inci gününe girerken, bir gecede 110 Filistinli yaşamını yitirdi. El-Aksa Kanalı Telegram sayfasında verilen habere göre, Gazze'de İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 110 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, savaşın 18'inci gününe girerken, Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenledi.

07.15

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı." dedi.

07.00

 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerindeki evlere baskınlar düzenleyerek, arama tarama operasyonları yaptı. Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığı gelişmelere göre, İsrail ordusu, Kudüs'ün kuzeydoğusu, Nablus ve Cenin gibi kentlerin çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi. Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Caba beldesinde evlere giren İsrail güçleri, evleri boşalttıktan sonra teftiş yaptı, köyde insanların dolaşmasına engel oldu.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin