Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya hapis cezası! Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Arda için karar belli oldu

Sosyal medya hesaplarından 2013 yılında yaptığı öne sürülen paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gibi suçlardan hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya, 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya hapis cezası! Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Arda için karar belli oldu

İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Belediye Başkanı Halil Arda ve taraf avukatları hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Gülşen Gezici, mütalaaya kısmen katıldıklarını belirterek, "Suçların oluştuğu ortadadır. Birden fazla ihbar vardır. Sunulan ekran görüntüleri hem tarih hem yer içermektedir. Sanık bunları ikrar etmiştir. Tüm paylaşımlar yönünden cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasını tekrar edip, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

"PAYLAŞIMLARI BEN YAPMADIM"

Son savunmasını yapan Arda ise savcılık makamının mütalaasını kabul etmediğini söyledi. Üzerine atılı suçla ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını aktaran Arda, şunları kaydetti:

"Ahlaklı, namuslu insan olarak yetiştirildim. Kamucu bakış açısına sahip birisi olarak Gaziemir Belediyesini başarıyla yönetmekteyim. Piyasaya borcu kapatmış, işçilerinin maaşını günü gününe ödeyen bir başkanım. AK Parti grup başkanvekilinin siyasi husumetine kurban edilmekteyim. 4 yıl boyunca müfettişler belediyeden eksik olmadı. Yapılan tüm incelemeler sonunca takdirle karşılandım. Emniyetin siber birimi böyle bir şey olmadığını bildirdi. Adaletinize güveniyorum ve beraatimi talep ediyorum. Paylaşımları ben yapmadım. Zor döneme rağmen İzmir'in en iyi belediyesiyiz. Bu başarımız kıskanılacak durumda. Kadın personele küfür etmesi nedeniyle işten attığım kişilerin tanıklığıyla fotokopi kağıdıyla suçlanıyorum. Beratimi istiyorum."

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesaplarından 2013 yılında yaptığı öne sürülen paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gibi suçlardan hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yargılanmasına devam edilmiş, Halil Arda'nın avukatı, resmi gezi nedeniyle yurt dışında bulunan Arda'nın son savunmasını bir sonraki celsede yapmak istediğini belirterek, duruşmanın ertelenmesini talep etti. Hakim, Arda'nın esas hakkında savunmasını bizzat huzurda yapma isteğinin kabul edildiğini belirterek, duruşmayı 5 Ocak yni bugüne ertelemişti. 

Kaynak: A.A
Etiketler halil arda
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin