Gaziantep'te freni boşalan kamyon sürücüsü hakkında karar. 6 kişi ölmüş 15 kişi yaralanmıştı. Şoför hakkında karar verildi

Geçtiğimiz cuma Gaziantep'te freni boşalan kamyon ışıklarda bekleyen 2 otomobil ve 1 kamyona çarpmıştı. Katliam gibi kazada 6 kişi hayatını kaybederken 15 kişi ise yaralanmıştı. Kazada freni boşalan kamyonun sürücüsü hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te freni boşalan kamyon sürücüsü hakkında karar. 6 kişi ölmüş 15 kişi yaralanmıştı. Şoför hakkında karar verildi

Cuma günü akşam saatlerinde Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Mahallesi yakınlarında meydana gelen olayda Tahsin Ergin yönetimindeki kamyon, freninin boşalmasıyla kontrolden çıkarak bir otomobile çarpıp devrildi. Bu esnada sürüklenerek bir başka otomobil ve Suriyelilerin bulunduğu minibüse çarptı.

Kazada minibüste bulunan ve deprem nedeniyle gittikleri Nizip ilçesinden yeniden İslahiye ilçesine döndükleri öğrenilen Fikret Raşit (56) ile kızları Ela (25), Beyen (24), Feride (17), torunu Ahmed Alluş (2) ile akrabaları Hüseyin Abdo (24) yaşamını yitirdi, aralarında kamyon şoförü Tahsin Ergin'in de bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Kazada yaralandıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan kamyon şoförü Tahsin Ergin, tedavi olduktan sonra gözaltına alındı. 

KATLİAM GİBİ KAZADA ŞOFÖRÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sorgusunda Nurdağı yönüne gittiğini ve rampadan indiği esnada freninin boşaldığını, kamyonun kontrolünü kaybettiğini söyleyen Ergin, "Kamyonun herhangi bir arızası veya sorunu yoktu. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Rampadan indiğim sırada fren boşaldı ve kamyon kontrolümden çıktı. Ben korna çalarak araçları uyarıp kamyonun yönünü değiştirmeye çalıştım ama başaramadım. Bir arabaya çarparak devrildim, gerisini hatırlamıyorum. Kazada 6 kişinin öldüğünü öğrenince kahroldum. Asla böyle bir kazaya sebebiyet vermek istemezdim, çok pişmanım" dedi.

TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilen Ergin, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı.

Kazaya ilişkin savcılık soruşturması devam ediyor.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin