Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı

Mardin’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR’ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi yaşamını yitirdi 8'i ağır 26 kişi yaralandı. Bakan Koca, son yaptığı açıklamayla, ölü sayısının 20'ye yükseldiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri akşam saatlerinde Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri ekibi sevk edildi.

Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde aralarında çocukların da olduğu 20 kişi yaşamını yitirdi. 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR'ı görünce kaçıştıkları görüldü.

Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı - Resim : 2

BAKAN KOCA: 20 ÖLÜ, 26 YARALI

Derik'teki katliam gibi kaza ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinde ölü ve yaralıların durumu hakkında bilgi paylaştı. Bakan Koca açıklamasında, "İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan TIR'ın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 26 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acıl şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkanlar seferber edildi. Dileğimiz Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz." ifadelerine yer verdi.

Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı - Resim : 3

BOZDAĞ: DERİK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN TAHKİKAT BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen trafik kazası sebebiyle Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Bozdağ paylaşımında, "Mardin Derik ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Derik'teki korkunç kaza sonrası başsağlığı mesajı paylaştı. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun."

TBMMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Mardin Direk'te yaşanan trafik kazası sonrasında Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Şentop, mesajında "Bugün arka arkaya aldığımız acı haberler hepimizin yüreğini dağladı. Mardin Derik'te meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Gaziantep ve Rize'deki kazanın ardından bir acı haber daha! Mardin'de de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı - Resim : 6

BAKAN KOCA: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mardin'in Derik ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. Baka Koca, "Mardin Derik'te bir TIR'ın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI KAZA ANINI ANLATTI

Mardin’in Derik ilçesindeki kazanın görgü tanıkları o anları anlattı. Aynı yolda sık sık kazalar yaşandığını belirten Abdulkadir Sol, "Ben burada 30 yıllık esnafım. Bu gördüğünüz noktada kaza olan yerde arabaların suçu yoktur. Yukarıda 4 kilometrelik bir rampa var. Kaza tutanakları vardır. 30 yıldan beri 50 tane arabadan fazla birkaç metre ileride veya geride aynen bu noktada devrilmiştir. Bu şehir merkezinde bir çevre yoluna ihtiyaç vardır. Bu yol bu arabaları kaldıramıyor artık. Yolun mesafesine bakın, genişliğine bakın. Virajlara bakın bir de inişine bakın. Buranın acil bir çevre yoluna ihtiyacı var” diye konuştu. 

İLK KAZADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ali Gökçek de ilk kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "TIR’ın freni patlamıştı. İlkinde 4 kişi hayatını kaybetti. Bu 4 kayıptan sonra bütün millet bunların üstünde bayağı bir kalabalık oldu. Ondan sonra ikinci TIR geldi. Bayağı bir kaybımız var. Bu ilk değil son da olmayacak. Bu yol yapılmayana kadar bu devam edecek. Her sene 2 sefer 3 sefer aynı şekilde kaza oluyor. Mutlaka çevre yolunun yapılması lazım. Yarın öbür gün okullar açılacak, bu çocukların güvenliğini nasıl sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Baver Doğan da kaza anında kalabalığın içerisinde olduğunu belirterek, "Biz olayın içindeydik. İlk TIR kaza yaptı. 4 kişi ölmüştü. Biz cenazeleri çıkarttık millet toplanmıştı. İkinci TIR yukarıdan geldi. Ben bağırdım, 'hepiniz kaçın' dedim. Hepsini ezdi, geçti. Bu böyle olmuyor bu TIR’lar buradan geçmesin. Çevre yolu olsun. Yarın okul açılıyor bizim çocuklarımız nasıl okula gidecek" ifadelerini kullandı.

Bu arada kazada yaralananların tedavilerine devam edilirken, hayatını kaybedenlerin kimlik belirleme çalışmaları da sürdürülüyor.

İçişleri Bakanı Soylu Mardin'deki kaza bölgesine gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle bölgeye gittiği öğrenildi.

 Alınan bilgiye göre, Bakan Soylu, Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye hareket etti.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin