Gazi Meclis tartışması! Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün CHP Grup Toplantısı'nda söylediği sözler tartışma yarattı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çok sert yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazi Meclis tartışması! Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu meclise ben 'Gazi Meclis' demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı'nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir" dedi.

Bu sözlere bugün AK Parti'den çok sert yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gelinen nokta vahim, Kılıçdaroğlu adına bile üzücü" dedi. 

ÇELİK'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

AK Parti kongreleri dünyaya verilen mesaj niteliği taşımaktadır. Büyük milletimizi bir kere daha davet ediyoruz. Demokrasi şöleninde cumhurbaşkanımızın çok güçlü mesajları olacaktır.

- Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar vahim bir skandala imza atıldı. Bu skandala imza atan kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Dün CHP Grup Toplantısı’nda TBMM’ye "Gazi Meclis" demekten vazgeçtiğini ifade eden, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç kimsenin aklından bile geçmeyen, yüce Meclis'e hakaret anlamına gelen bir cümle kullandı. Maalesef gelinen nokta vahimdir. Sayın Kılıçdaroğlu adına bile üzücüdür. Gazi Meclis, milletin ortak değeridir.

- Bu Meclis’e “Ben Gazi Meclis demiyorum” diyen birisinin, bu ülkenin temel değerleriyle sorunu olmaktan öte açık bir kavgası olduğunu ilan ettiğini görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüce meclisimize dönük bu hakaretini şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir hakarete imza atan ikinci bir kişi gelmemiştir.

- Bugün ne zaman bir laf açılsa, “Biz Atatürk’ün kurduğu partinin devamıyız” diyenler, bugün Atatürk’ün kurduğu partinin devamı olmadıklarını her sözleriyle açık etmektedir.

- Atatürk’ün hatırına, CHP’ye oy veren değerli vatandaşlarımızın bütün hayallerini incitti. Bugün aslında, bütün bu koltuğunu bırak seslerine rağmen koltuğunda kalmaya çalışıyor.

(CHP’de değişimciler ve genel merkezciler tartışması) Herhangi bir siyaset değişikliğine gitmek için program ortaya koyamıyorlar. Bu sadece genel merkezciler ve anti genel merkezciler. Peki Kemal Kılıçdaroğlu’ndan farkları nedir? Bu demokrasi temelinde bir tartışma değildir.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin