Gazetelere ilan cezası verildi, sansür kınandı!

Basın Konseyi, 2 gazeteye verilen cezalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetelere ilan cezası verildi, sansür kınandı!

Muhalif yayın çizgisine sahip gazeteler Taraf ve Zaman, Basın İlan Kurumu tarafından 'Resmi İlan Kesme Cezası'na çarptırıldı.



24 Temmuz'da, basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünü hatırlatan Basın Konseyisansürü kınadı ve Basın İlan Kurumu'na çağrıda bulundu.



Kurumun yetkilerini keyfi kullanmasına son vermesini isteyen Basın Konseyi'nden şu açıklama yapıldı:



BASIN KONSEYİ: SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 106. YILINDA YİNE SANSÜR YİNE SANSÜR ...



Basın Konseyi olarak kesinlikle vurgularız ki, Basın İlan Kurumu'nun ilan kesme cezası, açık bir sansürdür.

Basın İlan Kurumu'nun; "Resmi İlan Kesme Cezasını" özellikle de başta Taraf Gazetesi olmak üzere muhalif gazeteleri susturmak için bir silah olarak kullanması, basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir müdahaledir.

24 Temmuz'da, basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünü "Sözde Basın Bayramı" olarak kutlamaya hazırlanırken, siyasi iktidarın Basın İlan Kurumu üzerinden sansür girişimlerini talihsiz bir olay kabul ediyor, basın ve düşünce özgürlüğü adına kınıyoruz.

Basın İlan Kurumu; Gazetelerin ekonomik baskılar karşısında görevlerini bağımsız yapabilmeleri için oluşturulmuş ve eşitlik ilkesine göre faaliyet göstermesi öngörülen bir kamu kuruluşudur. Ayrıca bu ilanlar, güç dönemde görevini yapmaya çalışan basının da can suyudur.

Zaman içinde hükümetlerin sansür aracı haline getirilen Basın İlan Kurumu'nun, yetkilerini keyfi kullanmasına son verilmesini, basın ve fikir özgürlüğü adına talep ediyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin