Gazetelere 17 - 25 Aralık ilanı verdiler

Sivil Dayanışma Platformu, 'Sağlam İrade Cumhur'un Başında' başlığıyla bazı gazetelere verdiği ilanda, 'Küçük hesaplar, 'Büyük Türkiye' yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir' ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetelere 17 - 25 Aralık ilanı verdiler

Sivil Dayanışma Platformu'nun, 'Sağlam İrade Cumhur'un Başında' başlığıyla gazetelere verdiği ilanda, '17-25 Aralık darbe girişimlerinin' adli yargıda takipsizlikle sonuçlandığı belirtildi.



Buna rağmen dosyada suçlanan bakanların Yüce Divan'a gönderilme çabasının, adli yargıda başarısız olan darbe girişimini, Anayasa Mahkemesi'nde sonuçlandırma amacını taşıdığı ifade edilen ilanda, 'Anayasa Mahkemesi aklanma yeri değildir' değerlendirmesi yer aldı. 



İlanda, şunlar kaydedildi: 



"Anayasa Mahkemesi bugüne kadar siyasete müdahale eden kararlarıyla vesayet rejiminin son kalıntısı olarak milletin vicdanında aklanması gereken bir yerdir. Anayasa Mahkemesi'nden 'Dönemin Başbakanı' çıkarma gayretinde olan içerinden ve dışarıdan fitne odakları ile siyasi ikbal ve makamları için bu fitne odaklarıyla açık gizli ittifak yapanları ibretle takip ediyoruz. Siyasi kariyerlerini ve kazanımlarını 'Sağlam İrade'nin gölgesine borçlu olanların küçük hesapları 'Büyük Türkiye' yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir."



Ogan'ın açıklaması



Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu oylamasıyla kamuoyunda bir kafa karışıklığı oluşturulduğunu ve bu konuda "bilinçli bir algı operasyonu" yapıldığını öne sürdü. 



Esasın konuşulmadığını ve usul tartışmasına girişildiğini kaydeden Ogan, şunları söyledi:



"İşin esası şudur; 17 ve 25 Aralık dosyaları bir darbe davası olarak darbe soruşturmasını icap ettiren dosyalardır. 17-25 Aralık dosyalarıyla ilgili delillerin yetersizliği, toplanma usullerinin eksikliği, yanlışlığı, mesnetsizliği sebebiyle mahkeme takipsizlik kararı almıştır. Ayrıca bu dosyaları hazırlayan emniyet yetkilileri şu an tutukludur. Yine bu dosyaları hazırlayan soruşturmaları yürüten savcılar şu an HSYK tarafından açığa alınmışlardır. Bu darbe amacıyla düzenlenmiş dosyalarda şüpheli olarak adı geçen bakanların onun için soruşturulması abestir, Yüce Divan'a gönderilmesi abestir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin