Gazetelerdeki iddialara ABD Büyükelçiliği'nden yalanlama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Büyükelçi Bass'ın Temmuz'da HDP temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdiği belirtilerek, bugün bir gazetede çıkan haber yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetelerdeki iddialara ABD Büyükelçiliği'nden yalanlama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden bir gazetede yer alan haberdeki bazı ifadeler için "yalanlama" geldi.



Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi John Bass'e, doğruluk payı olmayan ve bir kısmı abartılmış veya bağlam dışına çıkarılmış sözler atfedildiği belirtildi.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 



"Bugün bir gazetede (10 Ağustos 2015) yayımlanan bir haberde, doğruluk payı olmayan ve bir kısmı abartılmış veya bağlam dışına çıkarılmış birtakım sözler, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’e atfedilmiştir. 



Büyükelçi Bass, Büyükelçiliğin hükümet içinden ve dışından, siyasi yelpazenin her kesiminden gruplarla yürüttüğü diyaloğun bir parçası olarak HDP temsilcileriyle Temmuz ayında bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede, Büyükelçi ve HDP'li muhatapları, iç ve dış siyasetle ilgili çeşitli konuları ele almıştır.  



Öte yandan Büyükelçi, ABD’nin, yaşanmakta olan şiddetin Türkiye’ye zarar verdiği ve öncelikle PKK tarafından saldırılara son verilmesiyle, tüm tarafların barışı sağlamaya ve çözüm sürecini sürdürmeye odaklanmaları gerektiği yönündeki güçlü görüşünü iletmiştir. ABD Büyükelçiliği, söz konusu gazetenin görüşmeye ilişkin nitelendirmesini kesin bir şekilde reddetmektedir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin