Gazeteciyi kaçırıp darp ettiler!

IŞİD, bir gazeteciyi daha kaçırdı...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciyi kaçırıp darp ettiler!

AFP'nin haberine göre; Filistinli gazeteci Muhammed el-Maghayer, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından Gazze'de kaçırıldı.



Aynı zamanda bölgedeki Hollandalı diplomatlara danışmanlık yapan Maghayer'ın, salı günü evinin bulunduğu Gazze bölgesinden kaçırıldığı öğrenildi.



AFP'ye konuşan Maghayer'ın akrabaları; IŞİD militanı olduğunu söyleyen kişilerin Filistinli gazeteciyi kaçırılıp ellerine kelepçe takarak sorguladığını, kim için çalıştığını sorduklarını, darp edip 8 saat tuttuktan sonra da serbest bıraktıklarını açıkladılar.



Filistinli yetkilerle görüşmek için bölgede bulunan Hollandalı Diplomat Heyeti, kaçırılma olayıyla ilgili bir yorumda bulunmadı.



Gazeteciyi kaçırıp darp ettiler!



Maghayer, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bacağındaki yaralar nedeniyle tedavi gördükten sonra çarsamba günü taburcu edildi. AFP'ye konuşan Maghayer de kaçırılıp dövüldüğünü söyledi, ancak başka bir açıklamada bulunmadı.



Gazze bölgesinin yönetimini elinde bulunduran Hamas, saldırıyla ilgili araştırmanın başlatıldığını duyurdu.



Geçtiğimiz birkaç aydır Gazze bölgesinde radikal islamcıların bazı internet sitelerinde IŞİD'e bağlılıklarına ilişkin açıklamalar yer alıyor. Fakat sosyal medyadaki yorumlar ise bu açıklamaların sahte olduğu yönünde. Şimdilik Gazze bölgesinde Hamas'ın kontrol ettiği bölgelerde IŞİD benzeri aşırı islamcılar yer almıyor. Ancak Hamas, buna rağmen bölgenin konumu ve hassas durumu nedeniyle IŞİD gibi aşırı radikal gurpların türeyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin