Gazeteciye ‘Sen nasıl valinin karşısına oturursun’ gözaltısı

Hakkari'de düzenlenen bir etkinliği takip eden Yüksekova Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, ilginç bir gerekçe ile gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciye ‘Sen nasıl valinin karşısına oturursun’ gözaltısı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Yüksekova Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Van TV muhabiri Zeki Dara, dün Hakkâri’de Müftülük tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğine katıldı.



Programı izleyen Dara, protokolün çaprazında bir sandalyeye oturunca valilik korumaları tarafından salondan dışarı atıldığını ve karakola götürülerek GBT taramasından geçirildiğini söyledi.



Cumhuriyet'e konuşan Dara, “Program yaklaşık 40-50 dakika sürünce yoruldum. Ayağım rahatsız olunca oturdum. Bu sırada vali beyin koruması yanıma gelerek ‘vali beyin karşısında nasıl oturursun, Kuranı Kerim okunuyor, nasıl bacak bacak üstüne atarsın?’ dedi. Diğer korumalar da geldi. Bu sırada diğer gazeteciler görmüş Vali bey el işareti yapmış. Yaka paça beni salondan dışarı çıkardı” dedi.



Gazeteci olduğunu anlatmaya çalıştığını belirten Dara, “Dışarı çıkarırken korumalar bana çok sert davrandılar. Beni Terörle Mücadele Polisleri’ne teslim etti. Polisler de nasıl işlem yapacaklarını bilmedikleri için şaşkındı. Literatüre böyle bir gözaltı gerekçesi kazandırdığım için şaşkınım. Şimdi Kuran’a saygısızlık yaptı diye çarpıtıp bazı çevrelerin beni hedef göstermelerinden de endişe ediyorum” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin