Gazetecinin maden ocağı sorusuna Başbakan'dan sert tepki!

Başbakan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin sorusuna sert tepki verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecinin maden ocağı sorusuna Başbakan'dan sert tepki!

Başbakan Erdoğan, Soma'da yaşanan maden ocağı faciasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.



Başbakan, düzenlediği basın toplantısında can kaybının 238 kişiye ulaştığını belirterek, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 



Kazanın meydana geldiği andan itibaren sorumlu yayın yapıldığını ifade eden Başbakan, "Kaza anından bu yana son derece sorunlu yayın gerçekleştiren kamuoyunun hızlı ama doğru bilgilendirilmesini sağlayan bunu da zor şartlar altında gerçekleştiren medya mensubu arkadaşlarımıza kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.



Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını alan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Bu kadar tehlikeli iş yapıp da böyle bir kazaya hazırlıklı olmayan bir işletme nasıl olup da faaliyetlerine devam edebildi? Burada sorumluluk kime ait?" sorusuna tepki gösterdi.



Erdoğan, "Bir gazeteci olarak dünyada kömür madenlerinin nasıl çalıştığını yakından takip etmiyorsunuz anlaşılan" diyerek şöyle konuştu:



"Bu şundan kaynaklanıyor olabilir, Katar’da pek kömür madeni yok doğalgaz yok. Ben size birkaç rakam vereceğim, neyin ne olduğunu görmeniz bakımından önemli. Bu ocakla ilgili mart ayı sonunda yapılmış olan gerek sağlık gerek güvenlik kontrolünde bu ocağın, bu noktada işçi sağlığı iş güvenliği noktasında başarılı olduğu tespit edilmiştir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin