Gazetecinin 'İstifa etmeyi düşündünüz mü?' sorusuna Çalışma Bakanı'ndan 'kişisel' yanıt!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Soma'daki maden faciası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecinin 'İstifa etmeyi düşündünüz mü?' sorusuna Çalışma Bakanı'ndan 'kişisel' yanıt!

Soma'da 245 işçinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 27 saat sonra bir açıklama yapması nedeniyle tepki çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir basın açıklaması yaparak soruları yanıtladı.



Bir gazetecinin, "İlk açıklamayı faciadan 27 saat sonra yaptınız. Geri planda kaldığınız söylendi. İstifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusu üzerine Bakan Çelik, "Benim de gitmem gerekiyordu. Gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için, sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için" diyerek cevap verdi.



Bakan Faruk Çelik'in cevabı şöyle:



"İlk olay anından itibaren enerji bakanımız benimle de görüştüler. Benim de gitmem gerekiyordu. Oraya bakan yardımcımız ve tüm teknik heyetleri gönderdik. İlk andan itibaren bakanlık olarak oradaydık.



Benim gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için acı bir günde benim kişisel durumunun gündeme gelmesini istemiyorum.



Sürmekte olan bir tetkik için Perşembe günü saat 1’e kadar ayrılama gerektiğini söyledi. Bugün hastaneden ayrılarak bu açıklamayı yapıyorum.



Çalışma bakanı olarak bu açıklamayı yapmak zor oldu."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin