'Gazetecilik suç değildir'

Milliyet yazarı, Gezi direnişinin 1. yıldönümünde CNN International muhabirine polis müdahalesini köşesine taşıdı ve gazetecilerin suçlanmasına karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Gazetecilik suç değildir'

Gezi direnişinin yıldönümünde CNN International muhabiri Ivan Watson Taksim'den canlı yayın yaptığı sırada polis müdahalesiyle karşılaştı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis grubunda yaptığı konuşmada Ivan Watson'ı 'dalkavuk' olarak nitelendirdi.



Milliyet yazarı Kadri Gürsel, Watson'ın 'dengeli ve rutin bir haber yayını' yaptığını belirterek gazetecilere suçlu muamalesi yapılmasına itiraz etti.



İşte, Gürsel'in bugünkü köşe yazısı:



Gazetecilik suç değildir



Banttan izledim; geçen cumartesi, Gezi’nin yıldönümünde CNN International muhabiri Ivan Watson Taksim’den canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından engellenerek götürülmeden hemen önce, kameranın önünde şunları söylüyordu: “Burada kendini tekrar eden manzara şu: İnsanlar ortaya çıkıyor, bağırıyorlar, bayrak sallıyorlar ve polis hemen onları dağıtıyor, güç kullanıyor ve çoğunlukla da çatışma çıkıyor. Göstericiler taş ve şişe atıyorlar ve polis de güç kullanarak onları dağıtıyor...”



Ivan Watson, kameranın görüş alanına giren bir sivil kıyafetli polisin İngilizce, “Buraya gel lütfen; gazeteci misin? Hangi kanal? Pasaportunu görebilir miyim?” diye bağırarak kendisini kolundan tutup çekmeye başlaması üzerine cümlesini ancak tamamlayabildi.



Muhabir, kendisine Türk makamları tarafından verilmiş basın kartını göstererek, “Bu kart bana buradan haber bildirme izni veriyor” dese de derdini anlatamadı ve bu sırada polisten bir tekme yediğini de izleyicilerine aktardı.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin