Gazetecilerin tutuklanmasını Silivri maketiyle eleştirdi!

CHP'li vekil Mustafa Balbay, 4 yıldan fazla kaldığı Silivri Cezaevindeki hücrelerin maketini TBMM'ye getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin tutuklanmasını Silivri maketiyle eleştirdi!

Mustafa Balbay, Dünya İnsan Hakları Günü'nde  4 yıldan fazla kaldığı Silivri Cezaevinde yaşadıklarını anlattı ve Erdoğan'a seslendi.



Radikal'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından 2 hafta geçtiğini anımsatan Balbay, cezaevlerinde bir koğuşta 28 kişinin kaldığını bunun Avrupa standartlarına uymadığını söyledi. Cezaevlerinin AK Parti döneminde bir kampüse dönüştüğünü savunan Balbay hazırlanan iddianamelerinde bir işkence olduğunu anlattı.



ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLDU



Mustafa Balbay, 2 yıl önce özgürlüğüne kavuştuğunu ve yıl dönümü olduğunu vurgulayarak,  Silivri Cezaevinde kaldığı hücrenin maketini gösterdi. Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazetecilerin acısını yaşadığını söyleyen Balbay “Şu anda Aralık ayındayız ve Silivri'ye güneş doğmuyor. Biz sandalyenin üzerine çıkar güneşi uğurlardık, güneşe 'güle güle' derdik. Şubat ayında gelirdi güneş. O koğuşlara güneş doğmuyor şu anda. Her tarafı beton ve demir olan bu koşullar ne kadar düzelebilir. Türkiye bugün bir cezaevine dönmüş durumda. Siz bu insanları, gazetecileri, gençleri, sendikacıları  hapse atarsanız bu koşullarda hapse atarsanız bunun adı idamdan daha öte yavaşlatılmış ölüm cezasıdır. Bu insan hakları gününde cezaevlerinde fikir suçlarından dolayı hiç kimse kalmamalı. Burada yüz kızartıcı suçüstü halleri dışında kimse kalmamalı" diye konuştu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin