Gazetecilerin tepkisi dinmiyor: Türkiye yasaklar ülkesi oldu

İGC, yayın yasaklarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin tepkisi dinmiyor: Türkiye yasaklar ülkesi oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’nin yasaklar ülkesi olduğunu söyledi.



Toplumun genelini ilgilendiren ve 100’e yakın insanımızın yaşamını yitirdiği olayla ilgili yayın yasağı kararı alınmasının sansür niteliğinde olduğunu belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:



“Gazeteciler Anayasa’nın kendilerine tanıdığı sınırlar çerçevesinde kamuoyunun bilgilenmesine hizmet eder. Basın hürdür ve sansür edilemez. Medyanın görevi halka gerçekleri aktarmaktır. Ankara’da meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan patlamanın ardından alınan yayın yasağı kararı halkın bilgi edinme hakkını elinden almaktır. Toplumun geneli, bu olayın sorumlularını, ihmali olanları merak edip, cezalandırılmalarını beklerken böylesine bir karar kamuoyu nezdinde asla kabul görmez. Gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır ve yayın yasağı alınarak toplumun bilgilenmesinin önüne geçilen bu olayda da gerçekler elbet ortaya çıkacaktır. Uluslararası arena da Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesine olumsuz bir not olarak geçecek yayın yasağı kararının gözden geçirilerek kaldırılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde ülkemizin yasaklar ülkesi olduğu yönündeki görüşler bir kez daha tescillenmiş olacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin