Gazetecilerin tepkisi bitmiyor

Basın Konseyi, meslektaşları hakkındaki soruşturmaya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin tepkisi bitmiyor

Basın Konseyi, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilmesiyle ilgili fotoğrafı yayınlayan Şok gazetesi sorumlu müdürü Kaan Özbek ve bağlı olduğu yetkili Orhan Duman, Millet gazetesi sorumlu müdürü Sedat Gülmez ve bağlı olduğu yetkili Cuma Ulus, Posta gazetesi sorumlu müdürü Seçil Şengelir Güler ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Emin Öztürk, Yurt gazetesi sorumlu müdürü Başak Günseven ve bağlı olduğu yetkili Orhan Şahin, Bugün gazetesi sorumlu müdürü Gökhan Çorbacı ve bağlı olduğu yetkili Temel Tandalan, Cumhuriyet gazetesi sorumlu müdürü Abbas Yalçın ve bağlı olduğu yetkili Can Dündar, Özgür Gündem gazetesi sorumlu müdürü Reyhan Çapan ve bağlı olduğu yetkili Emine Eren Keskin, Aydınlık gazetesi sorumlu müdürü Murat Şimşek ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Sabuncu ve Birgün gazetesi sorumlu müdürü Berkant Gültekin ve bağlı olduğu yetkili İbrahim Aydın hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmaktan iddianame hazırlanması ve 7,5 sene hapis istenmesi hakkında bir açıklama yayınladı.



Basın Konseyi'nin açıklaması şöyle:



Gazetecilerin, gazetecilik faaliyetinden dolayı “terörist” ilan edilmesini kabul edemeyiz.Aralarında 9 gazeteden sorumlu müdürler ile yönetici olan 18 gazeteci hakkında, “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla iddianamenin hazırlanması, zorlamadır.



Olayla ilgili yayınlanan fotoğrafa 7.5 yıla kadar hapis istemek, 5 ay sonra gelinen bu noktada, söz konusu terör şiddetini yeniden hatırlatmakta ve gündemde sıcak tutmaktadır.

 

Gazeteciler,  terörist değillerdir.

 

Bu olayda da açıkça görülüyor ki; Bu, gazetecilik refleksi ile yapılmış bir yayıncılıktır “Terör örgütü propagandası” yapma suçlaması söz konusu gazeteciler için ancak yakıştırma olabilir.



Elbette bu fotoğraf, terörün çirkin, acımasız, insanlık dışı olduğunun da kanıtıdır. Terörün kabul edilemez olduğu hepimiz için bir gerçektir. Kaldı ki; toplam 135 yıl hapisle suçlanan gazetecilerin büyük bir kısmının, illegal örgütlerin saldırısına uğradığı da unutulmamalıdır. Herhalde bu iddianame, dünya basın tarihi sayfalarında da yerini alacaktır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin