Gazetecilerin tepkisi bitmiyor: 'İlk olmayan bu saldırılar...'

Basın Konseyi ve İGC yaralanan meslektaşları için açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin tepkisi bitmiyor: 'İlk olmayan bu saldırılar...'

Mardin Nusaybin'de PKK saldırısında yaralanan polisin hastaneye getirilişi sırasında görüntü olmak isteyen gazetecilere özel harekat polisleri küfrederek fiili saldırıda bulundu. Gazetecileri uzaklaştırmak için havaya ateş açan polisler, iki gazeteciyi yaralarken, fotoğraf makinalarına da zarar verdi.

Gazetecilere saldırı anının görüntülerini üzülerek izlediğini belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Kamu görevi yapan gazetecilere kinle, nefretle saldıran polisleri kınıyoruz. Mardin Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak başta olmak üzere savcıları bu görüntüler üzerine harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.



'YASAL İŞLEM BAŞLATILSIN'



Ülkemizde son günlerde ardı ardına yaşanan saldırıların ve ardına ardına verilen şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:



"Gazeteciler olarak ülkemizde son günlerde artan terör saldırılarını yakından izliyoruz. Yitirdiğimiz şehitler yüreğimizi dağlıyor. Çok sayıda meslektaşımız canları pahasına ülkenin dört bir yanında yaşananları haberleştiriyor ve kamuoyuna aktarıyor. Birçok bölgede polisler ve askerler omuz omuza görev yaparken, Nusaybin’de özel harekat polislerinin gazetecilere sözlü ve fiili saldırıda bulunması kabul edilebilir bir durum değil.



Meslektaşlarımız kendilerini tanıtmalarına ve çalıştıkları kurumları söylemelerine rağmen küfürler ve hakaretler eşliğinde tekme tokat kovuluyor. Görüntüleri izleyince saldırıda bulunan polislerin özel harekat değil, özel ‘hakaret’ polisi olduğu izlenimine kapıldık ne yazıkki. Gazetecilere kinle, nefretle saldıran polisleri kınıyor ve başta Sayın Ömer Faruk Koçak olmak üzere tüm yetkilileri bu polisler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmaya davet ediyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz"



Konuyla ilgili Basın Konseyi de şu açıklamayı yaptı:



Mardin Nusaybin devlet hastanesine getirilen yaralı polisleri haber yapmak için bölgeye giden gazetecilerin özel harekat polislerince darp edilmesini kabul edemeyiz.



DHA ve Mardin Arena Gazetesi Muhabiri Ahmet Akkuş ile devlet ajansı  AA ve Nusaybin Gazetesi muhabiri Arif Altunkaynak’ın özel harekat polislerince haber alanının dışına çıkarılıp hakaret edilmesi apaçık polis şiddetidir.



Gazetecilerde polisler gibi kamu görevi yaparlar. Onları görev alanlarının dışına çıkarmak özel harekat polisleri’nin görevi değildir.



İlk olmayan ancak demokratik hukuk devletine aykırı olan bu tür davranışların alışkanlık kazanmadan son bulmasını, sorumluların biran önce saptanıp yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.



Basın Konseyi olarak haber yapmanın güç olduğu bu dönemde gazetecilerin sağlıklı haber yapabilmesi için özel harekat polisleri’nin silahlarının dipçikleriyle dövülmesi yerine kamu yararı için çalışan gazetecilerin dünde olduğu gibi  korunup kollanmasını, can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz.



Yaralanan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.



TGC'nin saldırıyla ilgili kınama mesajını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin