Gazetecilerin seçim kaygısı!

Gazeteciler, 1 Kasım öncesi baskıların daha da artmasından endişeli...

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin seçim kaygısı!

Türkiye medyası, bir kez daha basın özgürlüğü sınavı ile karşı karşıya. Son yıllarda dünya basın özgürlüğü sıralamasında giderek geriye düşen, birçok uluslararası medya örgütü tarafından basına yönelik baskılar nedeniyle eleştirilen Türkiye’de 1 Kasım seçimlerine doğru gidilirken yeniden ‘medyaya baskı’ tartışmaları alevlendi.



Geçen haftalarda Milliyet gazetesinde 20’yi aşkın gazetecinin işten çıkarılması, ardından hükümetin Basın Kartı Komisyonu’nda meslek örgütlerinin görüşünü almadan yaptığı yeni düzenleme ile gündeme gelen medyanın özgürlük sorunu, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP karşıtı yayınları ile bilinen Bugün gazetesi ve televizyonuna sahip İpek Grubu’na yönelik operasyon ile gündeme oturdu.



Gazeteci örgütleri, 7 Haziran’da sandıkta hayal kırıklığı yaşayan AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde muhalif yayın organlarını susturmaya çalıştığı görüşünde. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) ‘2015 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ raporuna göre Türkiye, Nijer, Liberya, Zambiya, Mali ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisine düşerek 180 ülke arasında 149’uncu sırada.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin