Gazetecilerin Aziz Yıldırım'a tepkisi devam ediyor!

TGC, Fenerbahçe maçında uygulanan akreditasyona tepkisini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin Aziz Yıldırım'a tepkisi devam ediyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Ajax maçına akredite olduğu halde keyfi olarak 5 gazeteciyi almamasını eleştiren bir mesaj yayınladı. 



TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu görüşler yer aldı:



"Türkiye’de siyasetçiler tarafından gazetecilere yoğun bir şekilde uygulanan akreditasyonun spor basınına da yansıması üzücüdür. 22 Ekim Perşembe günü yapılan Fenerbahçe Ajax maçında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından beş meslektaşımıza yönelik keyfi bir akreditasyon uygulaması yapılmıştır.



Fenerbahçe Ajax maçına akredite olduğu halde Hürriyet muhabiri Ahmet Ercanlar, Star Gazetesi’nden Aygün Özipek, Sabah Gazetesi’nden Volkan Demir, Habertürk’ten Ahmet Selim Kul ve Fotomaç’tan Emre Bol maça alınmamıştır.



Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan meslektaşlarımızın görevlerini yapmaları engellenmiştir. 



Bu uygulamanın ardından  Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne üye olmayan gazetecilere Fenerbahçe maçları için akreditasyon kartı verilmeyeceğini açıklamıştır.



Bu olayın Türkiye’de özgürce çalışan meslek örgütlerine konulmuş bir sınırlama olduğunu düşünüyor, ayrıca iktidarın gazetecileri tek çatı altında toplama, tek tip gazeteci yetiştirme çabalarının vahim bir yansıması olarak görüyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin